Keith Richards lanserer ny plate med å rakke ned på rap, Metallica, Sabbath og Beatles

- Rap er for tonedøve.

 «CROSSEYED HEART»:  Rolling Stones-gitarist Keith Richards er ute med sin første soloplate siden 1992 Mick Jagger til venstre. Foto: Torbjørn Grønning
«CROSSEYED HEART»: Rolling Stones-gitarist Keith Richards er ute med sin første soloplate siden 1992 Mick Jagger til venstre. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

Rolling Stones-gitaristen sier i et intervju med New York Daily News, gjengitt i magasinet Rolling Stones:

- Rap og hip hop er for tonedøve folk.

Få ord, lite sagt Keith Richards er uten tvil blant historiens de mest innflytelsesrike gitarister, og som låtskriver sammen med Stones-vokalist Mick Jagger regnes han blant de største.

I forbindelse med lanseringen av albumet «Crosseyed Heart», er han ikke å redd for å tråkke på andres tær. Spesielt rap og hip hop har han lite til overs for:

- Så mange ord, så lite sagt, sier han og fortsetter:

- Det imponerende som hop hop-en har klart, er å vise hvor mange tonedøve folk det er der ute. Det er tydeligvis et enormt marked for folk som ikke kan skille en tone fra en annen.

Vil bli sunget til Det er ikke første gang Richards fyrer løs mot rap og hip hop. I Rolling Stones fra 2007 kom han med følgende salve:

- Jeg ønsker ikke å bli skreket til, jeg vil bli sunget til.

- Forstår ikke hvorfor noen vil at en fra gangster fra Los Angeles skal ha fingrene sine oppi ansiktet.

Metallica og Black Sabbath Det er ikke bar rap som får gjennomgå - heavyrocken får også passet påskrevet:

- Millioner er forelsket i Metallica og Black Sabbath - og jeg som trodde bare de var gode vitser.

Han sier, tydligvis med glimt i øyet, at det er for mye kjedelig dunking i heavyrocken: «Endeløst mas, uten spenst, uten løft, uten synkoper».

«Disser» Beatles Den gamle krigen mellom The Beatles er heller ikke lagt helt død. Nylig uttalte Keith Richards til Esquire at  «Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band» var «et sammensurium av søppel».

Stones-gitaristen forteller at han fortsatt var fan, selv etter en dårlig Beatles-konsert på Shea Stadium i 1965.

- Men da de begynte å treffe guruen Maharishi in 1967, ga jeg opp.

Hans fjerde soloplate Til tross for sleivspark i øst og vest, er det en munter og sjarmerende Richards som journalisten møter. På spørsmål om sitt marihuana-bruk, svarer han:

- Vil du ha litt? og legger til at det gir ham et lite løft.

Keith Richards gir 18. september ut «Crosseyed Heart», hans første soloalbum siden «Main Offender» for 23 år siden. Han solodebuterte med «Talk is Cheap» i 1988, hans andre var «Live At the Hollywood Palladium».

STOR I KJEFTEN: Keith Richards. Foto:  Torbjørn Grønning
STOR I KJEFTEN: Keith Richards. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer