Keith Richards om et grenseløst musikkliv

Superstjerne og dophue, gitarkunstner og arbeiderklassegutt - Rolling Stones-musikeren sparer ingenting i sine memoarer.

HALSBREKKENDE KARRIERE: Keith Richards skriver om «Livet» og vel så det i sin selvbiografi, som ble utgitt i går. Den velskrevne boka har mye å by på, både av musikk, barndom, festing, damer og dop. Foto: Bazar
HALSBREKKENDE KARRIERE: Keith Richards skriver om «Livet» og vel så det i sin selvbiografi, som ble utgitt i går. Den velskrevne boka har mye å by på, både av musikk, barndom, festing, damer og dop. Foto: Bazar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Hvem ville trodd at Rolling Stones-gitaristen Keith Richards som guttunge var en trofast speidergutt? Gruppefører i beverpatruljen? En ivrig pjokk som hadde lest alle bøkene til bevegelsens grunnlegger, Robert Baden-Powell, og som ønsket å «lære om å overleve»?

Dette og svært mye mer får du vite i hans bok «Livet», et 527 sider langt epos, inkludert et kjærkomment register som følger Richards nær sagt fra fødsel til diverse former for nesten-død. Allerede tidlig i 1973 ble han av musikkmagasinet New Musical Express satt opp på ei liste over rockartister som trolig kom til å dø med det første. Men unge Richards må ha studert overlevelsesreglene grundig. 37 år er gått, og Keef, som han blir kalt, er blitt 66 år gammel.

Alle får sitt når stayeren fra verdens mest utholdende rockgruppe utgir sine memoarer, godt hjulpet av den omtrent jevnaldrende journalisten James Fox. Boka ble verdenslansert i går - og foreligger allerede i en norsk utgave. Superstjerna deler raust og fortrolig av sine erfaringer, både med musikk, kolleger, kjærester, politifolk av flere nasjonaliteter og diverse mer eller mindre obskure rusmidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer