Keith Richards skriver barnebok

- Jeg har nettopp blitt bestefar for femte gang, og vet hva jeg snakker om.

LAGER BARNEBOK: Keith Richards utgir barnebok om sin egen bestefar. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Paul Hackett
LAGER BARNEBOK: Keith Richards utgir barnebok om sin egen bestefar. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Paul HackettVis mer

(Dagbladet:) Madonna har gjort det, og det samme har Bob Dylan, Paul McCartney, Ringo Starr og Victoria Beckham. Nå har også rocke-bestefar Keith Richards kastet seg på barneboktrenden - om vi kan kalle den det.

Richards' barnebok får tittelen «Gus and I: The Story of My Granddad and My First Guitar», og handler om rockerens egen bestefar. Han spilte i et blitt storband, og var den som introduserte den senere Rolling Stones-gitaristen for musikken.

- Vet hva jeg snakker om
- Jeg har nettopp blitt bestefar for femte gang, så jeg vet hva jeg snakker om. Det spesielle båndet mellom barn og besteforeldre er unikt og bør verdsettes. Dette er en historie om et av disse magiske øyeblikkene. Måtte jeg bli en så god bestefar som Gus var for meg, sier Richards, ifølge avisa The Guardian.

Som for å gjøre den til et ordentlig familieprosjekt, er boka illustrert av Keith Richards datter Theodora Dupree Richards. Hun er for øvrig oppkalt etter bestefar Gus, hvis fulle navn var Theodore Augustus Dupree, og debuterer med dette som bokillustratør, ifølge nettstedet The Bookseller.

Fra selvbiografien
Illustrasjonene er inspirert av fotografier fra Keith Richards' barndom.

Selv er han ikke helt fersk som forfatter. Han har tidligere utgitt selvbiografien «Livet», som kom på norsk i 2010. Historien i barneboka er hentet derfra. Den nye boka er imidlertid skrevet sammen med Barnaby Harris og Bill Shapiro.