Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Kelly Lee Owens - «Kelly Lee Owens»

Kelly Lee Owens lager technopop man kan drømme seg bort i

Vannskrekk!

DYKTIG DEBUTANT: Kelly Lee Owens gjør mye riktig på sin albumdebut, men klarer ikke dra prosjektet helt i land, skriver vår anmelder. Foto: Promo.
DYKTIG DEBUTANT: Kelly Lee Owens gjør mye riktig på sin albumdebut, men klarer ikke dra prosjektet helt i land, skriver vår anmelder. Foto: Promo. Vis mer

ALBUM: Vann er et tilbakevendende motiv i elektronisk musikk.

Kelly Lee Owens

Kelly Lee Owens

4 1 6
Plateselskap:

Smalltown Supersound

«Dette solide debutalbumet skaper fornemmelsen av vann som en helbredende og livsfarlig kraft.»
Se alle anmeldelser

Trolig koker det ned til noe så elementært som at strøm flyter, samtidig som klubbmusikkens «dunk dunk»-karakter tvinger oss tilbake til en slags urtilstand, som da vi ennå var marinert i fostervann.

Det solide debutalbumet til britiske Kelly Lee Owens skaper fornemmelsen av væsker, som både en helbredende og livsfarlig kraft.

Eksempler på det første finner man i knitringen av regn på «Arthur» og de bløte tablatrommene på nydelige «S.O.», mens det urovekkende, nærmest okkulte Jenny Hval-samarbeidet «Anxi» føles som å være fanget i en understrøm.

Med unntak av triphop-pregede «Keep Walking», inneholder ikke albumet så mange flere fullverdige sanger, men snarere spor eller dj-verktøy. Der «Evolution» henfaller til technofloskelen «Be the/See the evolution», sliter «8» med å forsvare sin maratonlengde.

Det er ofte en hake ved sjangeren. Strømmen må lede et sted.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media