Kelly sier «Shut Up»

Kelly Osbourne (18) er datter av Ozzy Osbourne og realitystjerne på MTV - og TVNorge. Nå platedebuterer hun.

LONDON (Dagbladet): Realityserien «The Osbournes» - hvor familien viser seg fram via tv-kameraer som er plassert i hjemmet deres i Los Angeles, er den største seersuksessen MTV har hatt. Og berømmelsen må utnyttes. Kelly gir nå ut cd-en «Shut Up», som ifølge plateselskapet både er i pakt med tida og viser nye veier for kvinner i rockebransjen.

Lytter til Ozzy

Men mens Ozzy Osbournes 30 år lange karriere i heavy metal-bransjen er en reise i fyll, skandaler og dopmisbruk, virker datteren som ei nykkefri ungjente.

- Har du lært noe av din fars karriere?

- Ingen kan gjenta en karriere som hans. Veldig få har hatt en så langvarig suksess. Men jeg har vel arvet noe, og jeg lytter til rådene han gir, sier Kelly.

- Hvordan vil du forklare suksessen til «The Osbournes» i USA?

- Vi er bare en gal familie som gjør det som faller oss inn. Og jeg tror serien er blitt så populær fordi vi er ærlige. Folk skjønner det - og setter pris på at vi ikke forsøker å skjule noe.

- Hvordan opplever du at tv-kameraer følger deg overalt?

- Vel, jeg forstår søsteren min som ikke ville delta. Men jeg vil ikke vært det foruten. Det har gitt meg sjanser jeg ikke ville fått hvis jeg ikke hadde vært med. Hverdagen, livet, mulighetene, alt har forandret seg... og stort sett til det bedre.

- Men ikke alt?

- Nei, du er jo aldri alene. Det blir du drittlei av.

«Det driter jeg i»

- Er det noe spesielt du vil formidle gjennom «Shut Up»?

- Nei, ikke egentlig. Jeg forsøker ikke å få fram noe spesielt. Jeg har det bare moro, og så håper jeg at andre også kan ha det. Den beste opplevelsen jeg har er når jeg får andre til å le. Men jeg er oppdratt til aldri å prøve å være noe annet enn jeg er.

- Men for deg som er berømt allerede, er det vel ikke helt lett å være seg selv. Folk forventer noe av deg og skaper sitt eget bilde av deg?

- Det driter jeg i. Folk får mene hva de vil. Jeg forsøker ikke å få dem til å forandre mening. Hvis de vil hate meg, vil de finne ting ved meg som de hater, og omvendt. Det er ingenting jeg kan gjøre med det.

«Litt uhyggelig...»

- Du er bare så vidt fylt 18 år: Hvordan opplever du det å være berømt?

- Berømt!? Jeg synes de fleste berømte mennesker er noen rasshøl. Det er noe litt uhyggelig ved å være berømt. Plutselig er alle dører åpne. Men det er gøy også: Tenk på alt jeg får se og oppleve!

- Hvordan vil du beskrive deg selv?

- Oh, God! Jeg veit ikke. Må jeg? Jeg er jo ikke voksen ennå.

- Forsøk.

- Jeg er... en snill heks.

DEBUTERER: Kelly Osbourne albumdebuterer denne måneden med «Shut Up».