Kellys mer eller mindre berømte øyeblikk

Robert Kellys musikalske meritter drukner i oppstyret rundt hans tvilsomme privatliv.

Januar 1992: Debuterer med «Born Into the ´90s.» Selger til platina.

November 1993: Utgir albumet «12 Play» som selger fem ganger så mye som det første. På albumet spiller han mye på sex, blant annet med melodiene «Your Body´s calling», «Sex Me» og «Bump ´N Grind.»

August 1994: Gifter seg med den da 15 år gamle R&B-artisten, Aaliyah. Ekteskapet blir annullert like etterpå.

September 1995: Sender Michael Jackson til topps på hitlistene med singelen «You Are not Alone». Men Kelly er ute av stand til å gjøre noe med anklagene om seksuelt avvik.

Situasjonen går til fra vondt til verre for Kelly, som har fire åpne saker mot seg. Tre av sakene ender etterhvert med forlik.

Januar 1998: Kelly inngår forlik med Tiffany Hawkins, etter at Hawkins hadde gitt et 7 1/2-timers vitneprov hvor hun utleverte Kellys sexualvaner. Kelly måtte betale Hawkins 250 000 dollar.

Mars 1999: Kelly vinner Sammy Davis Jr. prisen for mannlige «Entertainer of the year» på den årlige Soul Train Music Awards.

Desember 2000: Nasjonale medier begynner å rette fokus mot Kelly, ved at

Chicago Sun-Times

begynner å skrive om Kellys mange seksuelle forhold til mindreårige.

Februar 2002: En video med Kelly som angivelig har sex med mindreårige jenter sendes til Chicago Sun-Times, som sender den videre til politiet i Chicago.

Mars 2002: Eksemplarer av videoen blir en «bestselger» på gata i USA. Folk vil se om det virkelig er Kelly.

April 2002: Patrice Jones anklager Kelly for å ha tvunget henne til å ha sex med ham da hun var 16. Saken ender med forlik

Mai 2002: Kelly kommer ikke utenom tiltale. Etter et tredje forlik, rettes en fjerde anklage om seksuelt misbruk mot Kelly. Monica Woods saksøker ham for i skjul å ha filmet deres seksuelle omgang.

I går: Den offentlige tiltalen er klar. Robert Kelly tiltales for 21 brudd på lovbestemmelser om barnepornografi.

Kilde:

Philadelphia Daily News.