Kennedys seilbåt solgt

NEW YORK (NTB-AFP): En seilbåt som hadde tilhørt John F. Kennedy ble i dag solgt på auksjon i New York for nesten seks millioner dollar (45 millioner kroner). Men ellers var det heller liten interesse for den avdøde presidentens etterlatte effekter.

For to år siden ble eiendeler etter Kennedys enke Jaqueline, som senere giftet seg med den greske skipsmagnaten Aristoteles Onassis, solgt på auksjon for mer enn 34 millioner dollar (260 millioner kroner). Interessen for ting som hadde tilhørt hennes mann, blir betegnet som overraskende liten.

Det eneste unntaket var den 28 meter lange lystyachten «Honey Fitz», som torsdag ble solgt til en anonym kjøper for 45 millioner kroner. Yachten tilhørte offisielt den amerikanske regjering, som avhendet den til privatmannen Joe Ketating for 380 000 kroner i 1970. Den ble solgt fordi daværende president Richard M. Nixon ønsket seg en større båt.

Andre Kennedy-eiendeler som ble solgt i dag var en dokumentmappe i alligatorskinn, som oppnådde en pris på 5,6 millioner kroner og et sett fyllepenner til 370 000 kroner. Manuskriptet til hans tiltredelsestale - «Spør ikke hva landet ditt kan gjøre for deg, men hva du kan gjøre for landet» - gikk for 370 000 kroner.

Men de fleste av de til sammen 250 gjenstandene som var lagt fram til salg, oppnådde bare bud betydelig under minsteprisen. Høyeste bud på Kennedys berømte gyngestol, der han fant lindring for sine kroniske ryggproblemer, var således på skarve 175 000 kroner.

(NTB)