I BETONG: Kenneth Branagh har satt sitt hånd- og foravtrykk Hollywood og får sin stjerne utenfor TCL Chinese Theater. Foto: NTB scanpix
I BETONG: Kenneth Branagh har satt sitt hånd- og foravtrykk Hollywood og får sin stjerne utenfor TCL Chinese Theater. Foto: NTB scanpixVis mer

Kenneth Branagh hedret med stjerne og betong i Hollywood

- Dette er veldig, veldig rørende.

Kenneth Branagh (56) kunne torsdag klaske føtter og hender ned i betongen i Hollywood og få sin stjerne utenfor TCL Chinese Theater i Los Angeles.

En brilliant scenekunstner

Den nordirskfødte allsidige skuespilleren og regissøren ble hyllet som den nye Laurence Olivier i starten av en 35 år lang karriere som har sett ham gå fra Shakespeare-stykker på teaterscenen til å bli filmstjerne og en anerkjent regissør.

Branagh regnes som en av de mest talentfulle britiske skuespillere i sin generasjon.

Han har vært nominert til Oscar fem ganger - alle i forskjellige kategorier - og har også fem Golden Globe-nominasjoner, men enn så lenge har han ikke vunnet.

Protestant fra Nord-Irland

- Dette er veldig, veldig rørende. Hvis du kommer hit som liten og du har gått i disse gatene og telt disse navnene og disse fotavtrykkene, så trodde du vel aldri at du virkelig skulle bli en del av det, sa han og konkluderer:

- Men nettopp å være nettopp det er aldeles storartet. sa han til AFP.

Kenneth Charles Branagh ble født inn i en protestantisk familie i Belfast i Nord-Irland. 10. desember 1960. Derfra flyttet familien til Reading vest for London da Branagh var 9 år gammel, for å komme seg vekk fra urolighetene i byen.

(NTB)