Kenneth synger Jesus

- Mange lurer nok på om jeg har sett lyset - etter all angsten og fordervelsen, gliser Kenneth Sivertsen. Han er tilbake med «Melk & honning» - en CD der han synger bedehussanger.

Men multikunstneren er ikke nyfrelst. Barnetroen har han nemlig aldri forlatt.

- Der må jeg nok skuffe folk. Selv om jeg må innrømme at det ikke er helt tilfeldig at plata kommer akkurat nå. Det er jo masse trøst og håp i den. Jeg satt på «saloon» i Oslo da jeg skrev min lille søknad til Erik Hillestad i Kirkelig Kulturverksted. Det føltes som å krype til korset!

Stakk seg ut

Kenneth Sivertsen fikk tidlig sans for sangevangelistene og dramatikken på vekkelsesmøter. Han vokste opp på Moster på Bømlo, der moren Mossa er med i Den Frie Evangeliske Forsamling. Kenneth gikk på søndagsskole og møter på bedehuset Sion.

- Det var kort vei mellom bedehuset og ungdomshuset, og jeg gikk begge steder. Det pleier å være sånn at du må velge mellom den smale og den brede sti, men jeg tok dem begge. Jeg hadde langt hår og spilte i poporkester, men jeg gikk på bedehuset også.

- Du fikk lov til det?

- Ja, mor var radikal på det punktet - selv om det vakte sterke reaksjoner i lokalmiljøet. Takket være henne fikk jeg aldri avsmak på det vestlandske bedehusmiljøet, sier Kenneth.

Ber til Gud

På «Melk & honning» har Kenneth samlet sangene han husker best fra barndommen på bedehuset. Favoritten er «Hvilken venn vi har i Jesus».

- Mor nynnet alltid på disse melodiene, og hun gjør det fortsatt. Jeg har dedikert CD-en til henne. Hun er veldig stolt.
CD-en avsluttes med platas eneste engelske låt, Eric Claptons «Give me Strength». Kenneth har vært glad i sangen fra han var 12 år.

- Ber du selv til Gud?

- Å ja, men ikke hver dag. Jeg glemmer meg nok ofte. Verken bønnene mine eller kristenlivet mitt er strømlinjeformet, ler Kenneth.

- Jeg har gjort en avtale med Vårherre om at han skal se mellom fingrene med en del.

TILBAKE PÅ BEDEHUSET: - Jesus er et av mine store forbilder. Gud er mer av en lat lurendreier, sier Kenneth Sivertsen.