STERK HISTORIE:  I gårsdagens episode av «Ingen grenser» fortalte Kenneth Birkenes om sine følelser rundt det å bli far. Programmet var forrige ukes mest sette med over 1,2 millioner seere i går.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
STERK HISTORIE: I gårsdagens episode av «Ingen grenser» fortalte Kenneth Birkenes om sine følelser rundt det å bli far. Programmet var forrige ukes mest sette med over 1,2 millioner seere i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kenneth vippet Jon Almaas ned fra seer-tronen

«Ingen grenser» danket ut humortrioen i «Nytt på nytt».

(Dagbladet): «Ingen grenser»-ekspedisjonen er over halvveis, og det er bare to episoder igjen av ferden mot toppen av Snøhetta.

Fjerde episode ble sendt på NRK i går, og det ble rekordhøye seertall for serien.

Programmet ligger på toppen av de tjue mest sette med hele 1 206 000 seere i går.

Danket ut Linn, Jon og Knut Mange har latt seg berøre av ekspedisjonen som ledes av Lars Mosen, hvor han har med seg elleve deltakere med en funksjonshemning på tur. I går fortalte Kenneth Birkenes (30) om sine følelser rundt det å bli far, samtidig som han har en kreftdiagsnose hengende over seg.

Mange har latt seg berøre av de sterke historiene i programmet.

De høye seertallene for «Ingen grenser» viser at episoden i går var mer populært enn fredagens sending av «Nytt på nytt».

Humorprgrammet som resirkulerer nyheter ble sett av 1 130 000 seere.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, er godt fornøyd.

BLE SLÅTT:  Humor-trioen Knut Nærum, Linn Skåber og Jon Almaas i «Nytt på nytt» må se seg slått på seertoppen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLE SLÅTT: Humor-trioen Knut Nærum, Linn Skåber og Jon Almaas i «Nytt på nytt» må se seg slått på seertoppen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Et av fire programmer er over millionen denne uka, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Dalende MGP-tall Første delfinale av Melodi Grand Prix ble sett av 1 024 000 seere, hvor Nora Foss Al-Jabri var en av de tre deltakerne som sikret seg en plass i finalen. Likevel må hun se seg slått av Linda Eide i «Norsk attraksjon», som hadde hele 1 870 000 seere.

- Selvfølgelig et høyt tall også i år. Ligger på snitt av de siste tre åras første delfinaler, og betydelig over snittet av de tre første årene med delfinaler, skriver analysesjef Tolonen.

Da startskuddet gikk for Melodi Grand Prix i fjor, var det hele 1 078 000 seere som fikk med seg delfinalen fra Ørland, som da var en økning på 86 000 fra året fjor, altså i 2009.

- MGP viser med andre ord også i år at det er et av de store tv-eventene. Og at TV samler store seermasser, også i dagens medievirkelighet, skriver Tolonen.

VINNERNE:   The Carburetors, Reidun Sæther og Nora Foss Al-Jabri deltok i den første Melodi Grand Prix-delfinalen, og sikret seg med det en plass i den norske finalen i Oslo Spektrum.

Foto: Håkon Eikesdal
VINNERNE: The Carburetors, Reidun Sæther og Nora Foss Al-Jabri deltok i den første Melodi Grand Prix-delfinalen, og sikret seg med det en plass i den norske finalen i Oslo Spektrum. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer