Kent avlyser på grunn av sykdom. Men det er ikke alle som ønsker vokalisten god bedring ...

Stoppet av legene.

TRØBBEL MED STEMMEN: Joakim Berg og Kent måtte avlyste gårsdagens konsert. Det har gått hardt inn på en del av fansen, men ikke på grunn av vokalistens stemmetrøbbel. Foto: NTB Scanpix
TRØBBEL MED STEMMEN: Joakim Berg og Kent måtte avlyste gårsdagens konsert. Det har gått hardt inn på en del av fansen, men ikke på grunn av vokalistens stemmetrøbbel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I vår annonserte det svenske bandet Kent at de skal oppløses, gå i grava, med bilde av et kors og inskripsjonen «16. mai 1990 - 17. desember 2016».

Nå er gravfølget snart ved veis ende, men ikke uten dramatikk.

Bandet måtte avlyse gårsdagens konsert i Forum Arena i København etter at vokalist Joakim Berg (46) ble syk.

- Jeg har en virusinfeksjon på stemmebåndet, som startet som en lett forkjølelse. Legen fraråder meg på det sterkeste å gjennomføre konserten. Å synge i min tilstand kan føre til komplikasjoner, for eksempel sår på stemmebåndet, som kan gå ut over de resterende konsertene. Ingen er mer lei seg enn meg for at det ikke går an å gjennomføre kveldens konsert i København, skrev Berg i en melding på bandets Facebook-side i går, bare to timer før han skulle stå på scenen.

- Usselt

Konserten er nå utsatt til den 4. desember. Men det var ikke bare lykkeønskninger og kondolanser å få fra fansen. En god del av dem langer sågar ut mot bandet på Kents Facebook-side, ifølge Expressen.

«Sitter på en restaurant i København som er full av folk som skulle på konserten. Folk gråter fordi de ikke har mulighet til å dra hit igjen om en uke. Vi skulle fått vite dette tidligere i ettermiddag, i alle fall», skriver en person som skulle på konserten.

«Men, hva faen? Vi har reist fra London for å se Kent. Hvordan kan man avlyse bare to timer før konsert? Usselt», melder en annen.

«Så trist. Vi har fløyet fra Østerrike og får nå ikke se dem live. Å avlyse to timer før konsertstart er litt sent, spesielt med tanke på at de spilte i går uten noe problem,» mener en tredje.

Uklart

Det er fremdeles uklart om Joakim Bergs stemmeproblemer kommer til å ha innvirkning på resten av turnéen. Bandets pressetalskvinne Sandra Nordin sier til Expressen at hun ikke har noe svar på det i dag. Kent skal etter planen avslutte det hele med tre konserter i Stockholm i midten av desember.

Bandet slo gjennom med debutalbumet «Kent» i 1995, og har solgt over 1,5 millioner plater. Deres siste album «Då som nu og för alltid» var ifølge Dagbladets anmelder ganske så middelmådig, med terningkast tre.

«Låtene putrer mekanisk forbi uten merkbare topper eller bunner. Melodiene er distanserte og lite inviterende. Aldri vonde å høre på, men heller ikke av den minnervedige sorten. Det føles nesten som om det er en avmakt der, som om gjengen allerede har vent seg til tanken på at det er slutt og at det er like greit. Det som skulle sies er allerede sagt», skrev Torgrim Øyre i sin anmeldelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer