Kent bekrefter: Vi legger opp

Legger ut på avskjedsturné med flere stopp i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag kveld delte det svenske rockebandet Kent et videoklipp på sine hjemmesider, der alt tyder på at musikkgruppa er i ferd med å bli historie.

Dette bekreftes nå i en pressemelding fra plateselskapet.

- Kent går i graven, står det. Etterfulg av et bilde av et kors og «16. mai 1990 - 17. desember 2016», som om det var en gravstein.

Bandet gir ut albumet «Då som nu för alltid», og gir seg i høst etter en avskjedsturné og skal holde flere konserter i Norge, før det hele avsluttes på Tele2 Arena i Stockholm, 17. desember.

I løpet av oktober skal det holdes konserter i Bodø, Trondheim, Stavanger og Oslo.

Bandet har selv kommet med en uttalelse på sin hjemmeside:

- Vi har forsøkt å gå våre egne veier. Takk til alle dere som har hørt på vår musikk. Takk til alle dere som har kommet på våre konserter, alt fra våre første spillejobber på små klubber til de store scenene.

Stor suksess Aftonbladet skriver at flere fans allerede har uttrykket stor fortvilelse over nyheten - både på Kents hjemmesider og på sosiale medier.

Skjermdump: Kent.nu
Skjermdump: Kent.nu Vis mer

Musikkansvarlig i Dagbladet, Sandeep Singh, er ikke sjokkert.

- Kent hadde sin storhetstid fram til 2003, også har de forsvunnet sakte, men sikkert. Så dette er ingen bombe. Måten de gjør det på er også ganske gjennomsiktig. De gjør det hele veldig dramatisk med gravstein og det hele, også sier de at de gir seg i desember. Det fungerer tydeligvis, for nå får de masse oppmerksomhet igjen, sier Singh.

Bandet slo gjennom med debutalbumet «Kent» i 1995, og har solgt over 1,5 millioner album.

De ga ut sitt forrige album i 2014. Samme år gjestet de Norwegian Wood-festivalen i Oslo. Dagbladets anmelder trillet en firer på terningen med følgende oppsummering: «Kent har vært ligamestere i 20 år, men er ikke så interessant lenger»

«Kent har mistet noe av sin kraft, er vel hevet over enhver tvil. Storhetstida er et tilbakelagt stadium. Det er de siste platene et bevis på - selv om nyutgivelsen, «Tigerdrottningen», fanger noe av bandets grunnleggende identitet», skrev Dagbladets anmelder.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer