Kent feier over Festival-Norge

Svenskesynd i sommersola.

(Dagbladet.no): Kent gjennomførte nettopp tre utsolgte konserter på Sentrum Scene i Oslo. I dag er det klart at svenskene, i tillegg til å spille flere norske byer på nyåret, skal gjennomføre en formidabel sommerturné i Norge.

På bandets hjemmeside opplyser de at de skal spille Quartfestivalen 3. juli, Slottsfjellfestivalen i Tønsberg 17. juli, Moldejazz 18. juli og Tromsøs Buktafestival 19. juli.

Da Dagbladet anmeldte den første av Sentrum Scene-konsertene var anmelder Anders Grønneberg fra seg av fryd og trillet terningkast seks.

- Konserten befester Kents posisjon som Skandinavias største band, et Nordens U2, Coldplay eller Depeche Mode, skrev han.

Og fortsatte:

- Lyden var superb, og husets lydanlegg var supplert med høyttalervegger på sidene - noe som gjorde lyden fysisk. Hele bakveggen var dekket med tv-monitorer, som presenterte bisarre kortfilmer og hypnotiske tredimensjonale symboler. Det hele topper seg med spindelvev av lasernett som veves ut over lokalet til bandets hypnotiske, suggererende og storslagne rock.

Kent er aktuelle med albumet «Tillbaka til Samtiden», som ble sluppet i oktober.

Både Bukta og Slottsfjell har sendt ut pressemeldinger om det de anser som svært gledelige nyheter.

MASSIVT: Kents sceneshow imponerte Dagbladets anmelder tidligere i høst. Foto: Frank Karlsen
MASSIVT: Kents sceneshow imponerte Dagbladets anmelder tidligere i høst. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Vi vet at det er mange i publikum som har ønsket seg Kent til festivalen, og vi tror Kent blir et skikkelig trekkplaster. Vi har prøvd å booke bandet flere ganger tidligere, men det har aldri passet. Derfor er vi utrolig glad for å ha fått dem på plass til Bukta\'08, skriver Buktas festivalsjef Robert Dyrnes.

Slottsfjellfestivalen har i tillegg sikret seg et annet sterkt svensk kort. Lars Winnerbäcks siste plate, «Daugava», fikk terningkast fem i Dagbladet.