Kent kan bedre

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kent har et liveproblem. I går erstattet de energien med å skru opp volumet og pøse på. Et så erfarent band bør ikke gjøre den tabben.

Begrepet less is more er en læresetning for mange band. Det bør bli et mantra for Kent. De har et stort potensial, men utnytter det til tider dårlig.

Entusiasme

Joachim «Jocke» Berg og hans kumpaner kom mens sola forsvant bak scenen. De åpnet med «Sundance Kid» og fortsatte med «Kärleken ventar», «Dom andra» og «Kevlarsjäl».

Kent har fem plater med utrolig mange nydelige og hypnotiske hits.

Folkemassen kvitterte med sang og taktfast applaus. Selv om konserten hadde sine helt klare svake sider, la det ingen demper på publikums entusiasme.

Kent holder seg bemerkelsesverdig godt. Til tross for femten år og fem cd-er er det ingen ting som tyder på låttørke. De framstår som en sterk enhet, preget av et solid kameratskap. De er passe hemmelige , skjermer sitt privatliv og gir av seg selv i små porsjoner.

Liveproblem

Men live har de et problem. Det virker som om volumknappen og massivt instrumentalattakk er løsningen.

Kents flotte låter fortjener å bli bedre behandlet av sitt opphav.

Dynamikken forsvinner og nyanser viskes ut. Det gjør sangene flate og kjedeligere.

Joachim «Jocke» Berg er ingen stor og autoritær frontfigur, men leder bandet avslappet og selvsikkert gjennom sin tilmålte time. Man tukter dem man elsker, så derfor: Slå av autopiloten og blås mer live i låtene. Fordi vi fortjener det.

FOR MASSIVT: Det blir for massivt og pompøst når Kent ukontrollert kaster for mye køl. Men like fullt så elsker vi Joachim «Jocke» Berg.