Kent til Nattjazzen

Svenske Kent og norske Kaizers Orchestra skal rocke opp Nattjazzen i Bergen i mai. Ellers feirer festivalen sine 30 år med store norske og internasjonale jazznavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går slapp nattjazzen omtrent en tredjedel av programmet til festivalen i mai. Resten av artistene vil arrangørene ikke røpe før i april.

Kent til Norge

Den svenske indierock-gruppa Kent har siden 90-tallet fått en hengiven fanskare både i hjemlandet og i Norge. I disse dager er de ute med en ny singel, «Dom andra», fra albumet «Vapen & ammunition», som slippes 15. april. Kents to siste album har solgt til platina i hjemlandet.

- Er ikke Kent litt for rocka for nattjazzen?

- Nei, egentlig ikke. Vi har alltid hatt konserter på siden av jazzen. Dessuten er ikke sjangrene så tydelige lenger, til og med en jazzfestival kan gjøre ting som er langt vekk fra vanlige jazzting. Og ikke minst er det god musikk, sier festivalsjef Jon Skjerdal.

- De kommer med ny plate snart, vil de komme med ny musikk på konserten?

- Ja, vi satser på det.

Kent legger ut på en liten norgesturné med ny plate i slutten av mai, og vil også spille på Rockefeller i Oslo, Meieriet i Sogndal og på Folken i Stavanger.

Det er også andre rockeband på nattjazzprogrammet. Fra Sverige kommer jazzrockerne i Fläskkvartetten, og i tillegg spiller de norske spellemannsvinnerne Kaizers Orchestra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer