Kent til Quart\'n

Bandet beskrevet som Sveriges største rockegruppe er nå klar for Quart-festivalen.

Les også Kent bærer rustning

Den svenske rockegruppa Kent synger velskrevne pop-låter på morsmålet. Mange vet knapt hvordan de fem gutta ser ut, men de har likevel klart å bli publikumsyndlinger i hele Skandinavia.

Nå har de nettopp sluppet sitt nyeste almun «Vapen & Ammunition», som har gått rett in på førsteplass over mest solgte album i Norge. Også singelen «Dom Andra» ligger godt an på hit-listene.

I Dagbladets anmedelse av skiva får den en femmer på terningen, og beskrivelsen: «Kent klarer kunststykket å holde standarden oppe på skive etter skive. Med «Vapen & Ammunition» overgår de seg selv».

Gruppa balanserer mellom alternativ kred og masse-suksess, og er ikke alltid like villige til å stille opp for mediene.

- Vi lager musikk uten tanke på at den skal selge eller gi oss kred. Vi dyrker vennskap og skjermer privatlivet, våre kjærester og hvor vi bor. Går med rustning, er mistenksomme mot alt og alle. Det er viktig med mystikk, uttalte vokalist Joakim «Jocke» Berg til Dagbladet i et intervju for noen dager siden.

Kent skal også holde konsert på Rockefeller 23. mai, men den er allerede utsolgt. Stavanger-folket kan se gruppa på Folken 26. mai. Ellers er det bare å bestille billetter til Kristiansand første uka i juli. Kent skal spille på Idrettsplassen fredag 5. juli etter Cornershop, men før Morten Abel.

Ellers er følgende nye band klare: Petter (S),T.O.K. (JAM), Hoobastank (US), Doves (UK), Les Savy Fav (US), Royce 5\'9 (US), Hamell on Trial (US), Maria Solheim (N), Askil Holm (N), Stockhaus (N) og Cato Salsa Experience (N).

Les mer om Kent på Dagbladets musikksider eller på hjemmesidene til Kent.

<B>KENT QUART-KLARE:</B> Yndlingene i den svenske gruppa Kent er nå bekreftet til Quart-festivalen. Deres nyeste plate ligger allerede på toppen av hit-listene.