Kent

Stor lyd fra en liten by. Kent er rett og slett lyden av disktriks-Sverige, nærmere bestemt Eksilstuna, en grå industriby med 90 000 innbyggere som produsere kneipbrød, bestikk og låsbeslag. Når laserlyset treffer den første rillen på en Kent-CD er det ikke vanskelig å forestille seg hvordan det er å gå av bussen utenfor Volvo-fabrikken i Eskilstuna en halvmørk dag i oktober.

- Hadde det vært noe å gjøre der oppe, hadde vi sikkert begynt å gjøre dét. Men det fantes absolutt ingenting å gjøre, så derfor begynte vi å spille gitar, sier bandet om sin oppvekst. Og den har preget dem. I følge eget utsang er bandet ute av stand til å levere gladlåter, det blir mollstemt uansett for Sverige svar på Radiohead.

Bandet ble startet av en kompisgjeng da de gikk ut av gymnaset i 1990. Debuten kom med «Kent» i 1995, men det var førdt med «Verkligen» i 1996 de virkelig ble kjente i Sverige. Med tilsammen 5 Rockbjörner (Sveriges spelemannspris) og flere «Grammisar» er de et av Sveriges mest prisbelønte band. De har og gjort en viss suksess i utlandet. Vokalist Jockes snøvlende sang gjorde det vanskelig å høre at han faktisk sang på svensk på hiten «Om du var här», og dermed var veien åpen for tung rotasjon på MTV.

Kent har spilt flere ganger i Norge, og var helt overlegne da de varmet opp for Cardigans på Rockefeller i 1999, men skuffet da de spilte alene samme sted januar 2000.