Abstrakte myter: Den New York-baserte, tyske kunstneren Kerstin Brätsch er mottaker av Edvard Munch Art Award 2017. Brätsch’ kunst spiller på og forvandler modernistiske myter og grunnsetninger, og ser på den abstrakte kunstens historie fra et feministisk ståsted, slik det heter i juryens uttalelse. <br>Foto: Nasjonalmuseet
Abstrakte myter: Den New York-baserte, tyske kunstneren Kerstin Brätsch er mottaker av Edvard Munch Art Award 2017. Brätsch’ kunst spiller på og forvandler modernistiske myter og grunnsetninger, og ser på den abstrakte kunstens historie fra et feministisk ståsted, slik det heter i juryens uttalelse.
Foto: NasjonalmuseetVis mer

«Kerstin hvem?», er det trolig en del av dere som vil spørre

Munchmuseet avslutter et intensivt utstillingsår med å underkommunisere sin egen prestisjepris.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Forrige tirsdag ble den andre Munch-prisen, eller Edvard Munch Art Award som den offisielt heter, delt ut på Munchmuseet i Oslo, til den tyske kunstneren Kerstin Brätsch. Hvilken pris, og Kerstin hvem, er det trolig en del av dere som vil spørre.

Til å være en av verdens rauseste kunstpriser, en halv million kroner, og dermed like stor som Trondheim Kunstmuseums Lorck Schive Kunstpris som ble omtalt på disse sidene tidligere i høst - er den merkelig underkommunisert både fra Munch-museets side og i den norske offentligheten.

Det er ingen tvil om ønsket om prestisje fra museets side. Valget om å gjøre prisen internasjonal, med en jury bestående av kjente kuratorer og museumsfolk, som kunstnerisk leder Massimiliano Gioni fra New Yorks New Museum, eller Kathy Halbreich, assisterende direktør ved Museum of Modern Art i samme by, viser en ambisjon om å gjøre seg gjeldende på den store scenen, også utover det at man i Munch selv kan skilte med et av den moderne kunstens største navn. Men den informasjonsfattige presentasjonen på Munch-museet etterlot mange av de tilstedeværende med flere spørsmål enn svar.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn