Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Kerstin hvem?», er det trolig en del av dere som vil spørre

Munchmuseet avslutter et intensivt utstillingsår med å underkommunisere sin egen prestisjepris.

Abstrakte myter: Den New York-baserte, tyske kunstneren Kerstin Brätsch er mottaker av Edvard Munch Art Award 2017. Brätsch’ kunst spiller på og forvandler modernistiske myter og grunnsetninger, og ser på den abstrakte kunstens historie fra et feministisk ståsted, slik det heter i juryens uttalelse. <br>Foto: Nasjonalmuseet
Abstrakte myter: Den New York-baserte, tyske kunstneren Kerstin Brätsch er mottaker av Edvard Munch Art Award 2017. Brätsch’ kunst spiller på og forvandler modernistiske myter og grunnsetninger, og ser på den abstrakte kunstens historie fra et feministisk ståsted, slik det heter i juryens uttalelse.
Foto: Nasjonalmuseet Vis mer

Forrige tirsdag ble den andre Munch-prisen, eller Edvard Munch Art Award som den offisielt heter, delt ut på Munchmuseet i Oslo, til den tyske kunstneren Kerstin Brätsch. Hvilken pris, og Kerstin hvem, er det trolig en del av dere som vil spørre.

Til å være en av verdens rauseste kunstpriser, en halv million kroner, og dermed like stor som Trondheim Kunstmuseums Lorck Schive Kunstpris som ble omtalt på disse sidene tidligere i høst - er den merkelig underkommunisert både fra Munch-museets side og i den norske offentligheten.

Det er ingen tvil om ønsket om prestisje fra museets side. Valget om å gjøre prisen internasjonal, med en jury bestående av kjente kuratorer og museumsfolk, som kunstnerisk leder Massimiliano Gioni fra New Yorks New Museum, eller Kathy Halbreich, assisterende direktør ved Museum of Modern Art i samme by, viser en ambisjon om å gjøre seg gjeldende på den store scenen, også utover det at man i Munch selv kan skilte med et av den moderne kunstens største navn. Men den informasjonsfattige presentasjonen på Munch-museet etterlot mange av de tilstedeværende med flere spørsmål enn svar.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?