Keshvari mangler gangsyn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVOTERING: Mazyar Keshvari, Frp Oslo, huffer seg over moderat kvotering av innvandrere som settes i verk dette året, som en forsøksordning i 12 statlige etater. Blant søkere med tilnærmet like kvalifikasjoner, skal innvandrere foretrekkes. Jeg tror ikke han har fått med seg hva "tilnærmet like kvalifikasjoner" faktisk betyr. Søkeren er kvalifisert. Basta. Men Keshvari går høyt ut på banen på typisk FRP vis og maler fanden på veggen.

Keshvari sier at han sjøl ikke vil kvoteres inn. Det trenger han ikke, dette er ikke et tvangstiltak. Men han har visst helt mistet av syne det faktum at høyt utdannede innvandrere i dette landet, med langt mer enn hans egen bachelorgrad, aldri blir kalt inn til noe jobbintervju. Det er under tre prosent innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn som jobber i statsapparatet, og det er på høy tid at utdanningen til alle de som er kvalifiserte, blir tatt i bruk. Norge trenger all den kompetansen som finnes i landet.

Er det fordi han er lojal mot Frps egen innvandrerfiendtlige politikk og fordi han selv er tatt inn i maktens varme korridorer, at han tror at godt kvalifiserte innvandrer som kvoteres inn, vil være "destruktivt for hele arbeidslivet og samfunnet"?

Vanlige oppgående mennesker vil ikke, som Keshvari antyder, bli mer mistenksomme, fordomsfulle eller rasistiske, om en godt kvalifisert person med ikke-vestlig bakgrunn blir ansatt i en statlig etat.

Og hvor har Keshvari vært når hans egne partifeller til overmål har foreslått diskriminerende tiltak mot muslimer og andre mennesker med ikke-vestlig bakgrunn? Hans parti har foreslått at kontantstøtten bare skulle gis til etniske nordmenn, at ungene med ikke-vestlig bakgrunn skal tvinges inn i barnehager, at foreldre som ikke lærer barna norsk skal miste omsorgen for barna sine, og at innvandrere (som han selv) vil ødelegge den norske kulturen.

Det er når en sjøl sitter på den grønne gren at gangsynet bør være i behold. Keshvari har ennå ikke forstått at jobbesøkere med ikke-vestlig bakgrunn blir systematisk diskriminert i dette landet. Bortsett fra Frp, er det få i dette landet som mener at kvinnekvotering har vært en ulykke for landet vårt. Den beste integrering går gjennom arbeidslivet. Derfor er det på høy tid å åpne dørene for alle de innvandrerne som har søkt på hundrevis av jobber, men som bevisst blir holdt utenfor arbeidsfellesskapet.

Kanskje han heller skulle ønske velkommen kolleger fra BI, UiO, UiB og fra alle andre universiteter og høyskoler eller andre utdanningsinstitusjoner, som er like godt og ennå bedre kvalifisert enn han sjøl, men som allikevel holdes utenfor, ja nettopp, fordi de heter Amina, Fatu, Ibrahim eller Muhammed?

Kanskje Keshvari heller burde tatt en runde i eget parti før han jamret seg så voldsomt, for er det slik at godt kvalifiserte kvinner holdes systematisk utenfor Frp siden de er i et så lite mindretall? Eller er det rett og slett slik at de best kvalifiserte faktisk holder seg borte fra dette gammeldagse partiet som etter avstemming ikke en gang kunne titulere sin egen Siv Jensen for leder (slik hun selv ytret ønske om), men formann?

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer