Ketchup mot krypdyr

Leppepomade og ketchup er blant tingene årets Robinson-deltakere putter i sekken. Hva ville du tatt med?

Filmingen av årets Robinsonekspedisjon har nå begynt på en karrig øy i Malaysia. De 16 deltakerne kan vente seg et mye tøffere opphold i år. - Det skal bli et helvete på jord, sier programleder Christer Falck.

Deltakerne bor på to smale strender, resten av øya er bare bush. Overalt lever edderkopper, slanger og andre giftige krypdyr og insekter. I tillegg er det ekstremt varmt og luftfuktigheten er høy.

Deltakerne får bare ta med seg det aller nødvendigste av klær pluss en personlig eiendel hver. I år som tidligere er gitaren, dagboka, dykkermaska og boka med. Noen tilsynelatende unyttige ting har imidlertid fått plass i bagasjen også. Her er lista over deltakernes personlige ting:

Fotball

Harpun

Leppepomade

Dykkermaske og snorkel

«Fluenes Herre» av William Golding

Sanghefte

Konjakk

Ketchup

Hjemmelaget kniv

Gitar

Dagbok

Flytemadrass

Munnspill

Røyskattfelle

Hjemmelaget sprettert

Hånddokka Sylvia

Hva kan man bruke ketchup til på en øde øy, og hvorfor ikke pugge sangtekstene før man legger avgårde? Hjemmelaget redskap kunne man kanskje fordrevet tiden på øya med å lage. Og leppepomade og konjakk?

Tror du deltakerne har lagt opp mediestrategien allerede, og tar med seg rare ting for oppmerksomhetens skyld? Hvilken ting ville du tatt med deg om du skulle bo i over en måned på en øde øy med svært begrensede ressurser? Hvem har tatt med den smarteste tingen?

Si din mening!