ELENDIG: Skuespiller Kevin Spacey spiller i filmen «Billionaire Boys Club», som floppet i helgen. Foto: AFP / NTB scanpix
ELENDIG: Skuespiller Kevin Spacey spiller i filmen «Billionaire Boys Club», som floppet i helgen. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Kevin Spacey

Kevin Spaceys siste film dro bare inn 126 dollar på åpningsdagen

Elendig åpningshelg for film med den overgrepsanklagede skuespilleren Kevin Spacey.

Siden oktober i fjor er skuespilleren Kevin Spacey anklaget for overgrep på mer enn 30 menn, etter at metoo-kampanjen begynte å rulle.

Strømmegiganten Netflix har valgt å sparke stjernen og lage fortsettelsen av suksessen «House of cards» uten Spacey.

Denne helgen var det premiere på filmen «Billionaire Boys Club» i USA, der den Oscar-vinnende Spacey har en av rollene.

Men filmen dro inn bare 126 dollar på åpningsdagen fredag, melder The Hollywood Reporter. Det tilsvarer rundt 1100 kroner.

Krimdramaet, som ble vist på åtte kinoer, skal bare ha spilt inn 162 dollar dagen etter.

Totalt har filmen trolig ikke spilt inn mer enn 425 dollar i løpet av hele helgen, skriver filmnettstedet.

- Ikke lett

«Billionaire Boys Club» er basert på en sann historie fra Los Angeles på 80-tallet, der en gruppe rike unge menn lager et opplegg for å tjene penger kjapt. Filmen har stjerner som Ansel Elgort, Taron Egerton og Emma Roberts i hovedrollene.

Den ble filmet i 2015, og skal ha vært en av de siste filmene Spacey var med i før han fikk anklagene rettet mot seg.

Spacey har selv benektet alle anklagene.

Skjebnen til filmen skal ha vært uviss etter anklagene, men i sommer meldte distributøren Vertical Entertainment at filmen skulle slippes på kinoer og på strømmetjenester. Selskapet uttrykte at det var ikke var en lett avgjørelse å slippe filmen.

- Vi håper at disse bekymringsfulle anklagene som retter seg mot en persons oppførsel, anklager som ikke var kjent for 2,5 år siden, og som er rettet mot noen som har en liten birolle i «Billionaire Boys Club», ikke ødelegger for mottakelsen av denne filmen, skrev distributøren i en pressemelding.

Det var som kjent etter at Metoo-kampanjen startet at Kevin Spacey ble anklaget for overgrep.

Den første anklagen om seksuell trakassering kom fra skuespiller Anthony Rapp (46). Ifølge BBC har britisk politi nå igangsatt etterforskning av ytterligere tre påstander om seksuelle overgrep begått av 58-åringen.

Metoo-profil skal ha betalt

I dag ble det også kjent at en av de kvinnelige skuespillerne som først sto frem med anklager mot produsenten Harvey Weinstein, selv skal ha betalt en mann etter overgrepsanklager.

Den italienske skuespilleren Asia Argento skal ha betalt Jimmy Bennett 380 000 dollar, eller over tre millioner dollar, ifølge New York Times.

Argento var 37 år da overgrepene mot Jimmy Bennett, da 17 år, skal ha skjedd i 2013.