Kgl. Norsk Svada-ekspert

Nå må vi gå i fakkeltog mot omdømmeekspertene.

Meninger

Mediadagenejournalister i Bergen, kom dere hjem. Kom dere i ærbe. Bunnlinja hyler. Bunnlinja pisker oss fra klikk til klikk. Den frie og uavhengige presse lever på nåde og avhengighet, men samlet sett har norske mediehus aldri hatt flere lesere uten å finne den rette gullpilnøkkelen til folkets hvelv.

Nei, det er på tide å skifte yrke, samtidig som vi leser at folk over 50 år ikke akkurat er velkomne andre steder i oljesmilnasjonen. Vel, vi må vel ta en sjanse og eventuelt gå gatelangs med dårlige dikt, som selges til spottpris, før vi speller torader og synger Ole Ivars-sanger utenfor Glassmagasinet som snart skal legges ned.

Tid for sceneskifte: Bli ferdig med tøv, tant og kommafeil. Komme seg inn i et yrke der du kan slenge rundt deg med selvfølgeligheter, floskler og såkalt sunn fornuft — ikke helt ulikt det jeg gjør nå — men få så godt betalt at det lukter long drinks av min nye utgivelse, omdømmeklassikeren «Lasse rundt fru Luna».

Men, hva er det som frister der ute, sønnafor deadline? Jo, det er å bli landets fremste omdømmeekspert. Yrkesgruppen som sørger for vekst og stabilitet i OL-floke-samfunnet. Omdømmeksperten som sier ting som «nå må han legge seg flat» og «dette skulle selvsagt aldri ha skjedd, han kommer tilbake». Pluss setningen som nok er hentet fra Odysseen: Dette skader hans omdømme.

Jesus, Johannes
, Maria, sir Alex og Dalai Lama, så bra. Jeg skal bli omdømmeksperten fra himmelen som kan sitt helvete, omdømmeeksperten som er helt i front innenfor faget retorikk med påtatt kjapp replikk og som sier akkurat det mennesker i generasjoner har sagt når saker og ting er vriene, det dønn opplagte. Men, i motsetning til folk flest skal salæret betales med kroner 45 000 per visdumsord. Heia, meg ass og firmaet «Kgl. Norsk Svada, hva da?».

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.