Khaled, Jo og Stieg topper fortsatt

Og snart kommer Saabye Christensen med ny bok... Her er boklista.

(Dagbladet.no): Forrige uke var boklista tilbake etter sommerferien. Endringene var få, og sånn fortsetter det denne uka.

Khaled Hosseinis «Tusen strålende soler» selger fortsatt best, tett fulgt av Jo Nesbøs «Hodejegerne» og to tredjedeler av Stieg Larssons Millennium-trilogi.

Svenskens «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes» har fast residens på henholdsvis tredje- og fjerdeplass på skjønnlitteraturlista, og den tredje utgivelsen, «Menn som hater kvinner», topper fortsatt lista over pocketbøker.

Det er på lista over generell litteratur at det har skjedd mest i løpet av sommermånedene. Her er Christer Jørgensen høyeste nykommer med «De største slagene». Boka om konfliktene som forandret verdenshistorien inntar den gjeve bronseplassen i sin første uke.

Andre nykommere er Sue Barracloughs «Kortspillhåndboken» og Michael Hoffmans «Verdens 100 største underverker» på femte og sjette.

I disse seilertider har Geoffrey Budworth kommet inn på lista igjen med «Knop og stikk», som også gir en innføring i surringer, løkker, taklinger og forkortninger, med ordforklaringer og register.

Tilbake til pocket. I påvente av «Bisettelsen», Lars Saabye Christensens siste og avsluttende roman om Kim, Sebastian, Gunnar og Ola, har sommerleserne kjøpt såpass mange eksemplarer av «Beatles» at den nå er inne på fjortendeplass, 24 år etter at boka kom ut for første gang.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (122 butikker), Notabene (129 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

TOPPER: Nå har Khaled Hosseini tatt førsteplassen på boklista over skjønnlitteratur. Jo Nesbø og Stieg Larsson følger hakk i hæl, og snart kommer Lars Saabye Christensens avsluttende roman om gutta fra «Beatles». Foto: SCANPIX
TOPPER: Nå har Khaled Hosseini tatt førsteplassen på boklista over skjønnlitteratur. Jo Nesbø og Stieg Larsson følger hakk i hæl, og snart kommer Lars Saabye Christensens avsluttende roman om gutta fra «Beatles». Foto: SCANPIX Vis mer

LES OGSÅ:

Khaled, Jo og Stieg topper fortsatt