Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kidman ikke troverdig i reklame-kalkun

Blir ikke smartere av Nintendo DS, hevder forsker.

(Dagbladet.no): I fjor stilte oscarvinner Nicole Kidman opp i en reklamekampanje for Nintendo DS-programmene «Brain Training».

I reklamen får vi se Kidman sitte med spillmaskinen og løse oppgaver i spillet, tydelig oppgitt over egen prestasjonsevne.

- Jeg elsker konseptet med at Nintendo når ut til et nytt publikum med deres forbedrende produkter. Viktigst av alt har jeg raskt funnet ut at å trene opp hjernen min er en flott måte å føle meg ung til sinns, sa Kidman i en pressemelding da reklamen ble lansert.

Nå får Kidman på pukkelen av hjerneforskeren Jason Braithwaite ved Birmingham-universietet, ifølge den engelske avisa The Telegraph.

- Det er ingen sikre bevis på at gjentatt bruk av disse programmene kan kobles til en målbar forbedring av læringsevnen, sier forskeren i anledning avisas harsellering over diverse kjendisers troverdighet i reklamesammenheng.

Også andre kjente personer som Patrick Stewart, Julie Walters, Phillip Schofield, Fern Britton og Zoe Ball sies å ha gått god for spillserien - som når sant skal sies har gitt mange god underholdning, læringsevne eller ei.

Det er ikke bare forskere som sår tvil om Kidmans innsats - reklamen ble nylig kåret til en av fjorårets verste av det britiske bransjebladet Campaign. Døm selv her:

SMART AV SPILL? Nicole Kidman stilte opp i reklame for «Brain Training»-spillene til Nintendo DS.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling