Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kidman klar som suffragette

Nicole Kidman er aktuell i Paul Verhoevens nye filmprosjekt, «Other Powers».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul Verhoeven er aktuell i Norge med science fictionfilmen «Hollow Man» med Kevin Bacon. Han er tidligere mest kjent for filmer om nakne damer («Basic Instinct» (1992) og «Showgirls» (1995) og skrekkinngytende monster fra verdensrommet («Starship Troopers» (1997). Verhoeven ønsker nå å ta filmkarrieren sin i en helt ny retning.

Prostitusjon og feminisme

Filmen «Other Powers» er historien om en av suffragette-bevegelsens store leder, Victoria Woodhull, skriver Entertainment Weekley. Suffragette-bevegelsen var en ytterliggående, gruppe som kjempet for kvinners stemmerett. Woodhull var den første kvinne som stilte til presidentvalget i USA i 1872. Til å spille hovedrollen har han alliert seg med rødtoppen Nicole Kidman. Tom Cruise er allerede inne som medprodusent i prosjektet.

Paul Verhoeven sier til Entertainment Weekley at historien er fascinerende, selv om den finner sted på 1800-tallet.

Victoria Woodhull hadde fortid som prostituert og hun var involvert i en utroskapsskandale - ikke helt ulik den president Clinton har vært gjennom, sier Verhoeven.

«Other Powers» er basert på en biografi skrevet av Barbara Goldsmith.

<B>I HOVEDROLLEN:</B> Nicole Kidman.