Kidnapperne fra Subcity - Nino Glass nr. 1

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Dette er noe så sjeldent som en norsk spenningsroman for yngre lesere. Serien, hvor dette er ment å være første boka, omhandler trettenåringen Nils Norbert Glass.

Mobbeoffer

Nino, som han kalles, er skilsmissebarn, han er flink på skolen, liten av vekst, mobbeoffer og Manchester United-fan. Han bor sammen med faren, oppfinneren Hermann Glass, i en hvitmalt sørlandsby. Moren har dratt til New York og giftet seg med en styrtrik type. Historien her starter med at Nino redder en delfin, Solo, fra å dø. En tid etter forsvinner faren sporløst, og siden Nino har ikke noe godt forhold til moren (kaller henne bl.a. merr på telefon!) blir han utstyrt med den svaksynte husholdersken Elsa. Delfinen Solo kommer tilbake, og frakter Nino over til London (definitivt bokas minst troverdige del). Her dukker Chelsea-patrioten og kokkesønnen Lucas opp, de blir venner, og nå skjer ting i rasende fart. Forfatteren har brukt fantasien; her er enøyde pirater og en enarmet gangsterboss med stålarm. Nino er imidlertid ikke så mye innblandet i direkte slagsmål som sine britiske kolleger Alex Rider og unge James Bond, skjønt det betyr ikke at dette er ei blodfri bok. En undervannsby, for øvrig skissert på forsatsbladet, gir historien et lite islett av femtitallets science fiction. Selvfølgelig går det bra til slutt, med familiære gjenforeninger og det som er. Slutten blir litt overlesset med feiring og staseliggjøring av heltene, ellers er romanen grei lesning for tiåringer i alle aldrer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer