IRON MAIDEN: Lørdag arresterte politiet en kidnappingsmistenkt mann før konserten deres i Texas. Foto: NTB scanpix
IRON MAIDEN: Lørdag arresterte politiet en kidnappingsmistenkt mann før konserten deres i Texas. Foto: NTB scanpixVis mer

Kidnappingsmistenkt felt av konsertbilletter

Politiet fant ettersøkt via Facebook.

(Dagbladet): En ettersøkt i en kidnappingssak i Austin, Texas fikk en påminnelse om at også lovens lange arm er på Facebook. Da kompisen hans la ut bilde av konsertbillettene deres til Iron Maiden, med fullt navn og seteplassering, var det bare å takke og bukke for det lokale politiet.

Billettene: Kriminelt gode plasser førte politiet til den mistenkte. Foto: Politiet i Austin, Texas
Billettene: Kriminelt gode plasser førte politiet til den mistenkte. Foto: Politiet i Austin, Texas Vis mer

I stedet for heavy metal ble det fengsel for konsertgjengeren lørdag.

Politiet sto klare og arresteret mannen ved ankomst. Etterpå benyttet de selv sosiale media til å fortelle om pågripelsen.

Hakekors

Politiet postet dessuten bilde av billetten og mannen med fullt navn.

Bildet viser blant annet at den pågrepne har tatoveringer av vikingmotiv og hakekors på hals og skuldre.

Det var etterforskere i Austin som kontaktet det lokale politiet med informasjonen som skulle til. Det var bare å troppe opp på angitte plasser i San Antonios AT&T Center, der de fant den kidnappingsmistenkte klar for Iron Maidens «The Book of Souls Tour», melder NME.

På flukt

Ifølge KVUE var mannen på flukt fra politiet da han 12. juni kvittet seg med en stjålet bil og tvang en tilfeldig person til å kjøre seg videre. Han skal ha ropt at han hadde våpen.

Forøvrig serverte Iron Maiden «Wasted Years» som siste ekstranummer på konserten. Den antatte kidnapperen må sannsynligvis forberede seg på år bak murene dersom han blir dømt.