Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kidsa herjet av Quiz-feber

Har tatt hundre millioner quizer på Start.no.

HVEM ER DETTE?  Kjendisquizer er også populære. Og om du ikke skulle vite det, her er Beyoncé Knowles, Brad Pitt og Jennifer Lopez. Foto: Stella Pictures
HVEM ER DETTE? Kjendisquizer er også populære. Og om du ikke skulle vite det, her er Beyoncé Knowles, Brad Pitt og Jennifer Lopez. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet.no): Hvordan døde du i ditt forrige liv, hvem sine pupper har du, hva bør du hete og hva er egentlig din mentale alder? Og vet du egentlig hvem kjendisene er?

Dette er spørsmål kidsa får svar på ved hjelp av ulike quizer på diverse nettsteder.

Og «svarene» deler de gjerne med hundrevis av venner på sosiale nettsteder som Facebook og Nettby.

22 quiz i sekundet
Dette har ført til enorm trafikk for de nettstedene som fører disse tjenestene, deriblant Start.no, som denne helga kunne melde at deres quizer har blitt tatt hundre millioner ganger.

- Vi er veldig stolte av dette. Det er jo helt utrolig å se på de tallene. Det er tydelig at dette er noe som engasjerer ekstremt mange, sier daglig leder i Start.no, Kristen Linaae, til Dagbladet.

Bare siden mars i år har quizglade nordmenn tatt 35 millioner quiz på nettstedet, og til tider blir det tatt over 22 quizer i sekundet. I spesielt travle uker har trafikken vært tett oppunder én million unike brukere, ifølge TNS Gallup.

De brukerskapte quizene handler om alt mellom himmel og jord. Den mest populære quizen «Hva er din mentale alder?» har i skrivende stund blitt tatt over 1.7 millioner ganger, mens en respektabel andreplass går til «Hva bør du hete?» som er tatt over 1.1 millioner ganger.

Også mer seriøse
I 2006 gikk Start.no fra fra å være en tradisjonell internettportal til å bli underholdningsarena for unge brukere.

- Dette var en stor endring, som vi nå ser har lyktes. Vi vil fortsette med å gi brukerne verktøy for å underholde seg selv og andre, og vil også utvikle disse verktøyene videre, sier Linaae, som for øyeblikket ikke kan si noe om eventuelle nye tjenester.

På Start.no er quizene mest populære blant ungdom mellom 15 og 29 år. Men heller ikke de litt eldre svikter helt. Og det er faktisk jentene som er mest bitt av quizbasillen.

Og selv om de mest populære quizene kanskje kan virke litt tøvete på noen, tilbyr også Start.no mer seriøse quizer, for eksempel valgquizer og Abid Rajas innvandringsquiz, som heller ikke disse blir forbigått av kidsa. Selv om de kanskje ikke er like morsomme å dele.

Start.no er eid av Dagbladet og SOL.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling