Kidsa herjet av Quiz-feber

Har tatt hundre millioner quizer på Start.no.

HVEM ER DETTE?  Kjendisquizer er også populære. Og om du ikke skulle vite det, her er Beyoncé Knowles, Brad Pitt og Jennifer Lopez. Foto: Stella Pictures
HVEM ER DETTE? Kjendisquizer er også populære. Og om du ikke skulle vite det, her er Beyoncé Knowles, Brad Pitt og Jennifer Lopez. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hvordan døde du i ditt forrige liv, hvem sine pupper har du, hva bør du hete og hva er egentlig din mentale alder? Og vet du egentlig hvem kjendisene er?

Dette er spørsmål kidsa får svar på ved hjelp av ulike quizer på diverse nettsteder. Og «svarene» deler de gjerne med hundrevis av venner på sosiale nettsteder som Facebook og Nettby.

22 quiz i sekundetDette har ført til enorm trafikk for de nettstedene som fører disse tjenestene, deriblant Start.no, som denne helga kunne melde at deres quizer har blitt tatt hundre millioner ganger.

- Vi er veldig stolte av dette. Det er jo helt utrolig å se på de tallene. Det er tydelig at dette er noe som engasjerer ekstremt mange, sier daglig leder i Start.no, Kristen Linaae, til Dagbladet.

Bare siden mars i år har quizglade nordmenn tatt 35 millioner quiz på nettstedet, og til tider blir det tatt over 22 quizer i sekundet. I spesielt travle uker har trafikken vært tett oppunder én million unike brukere, ifølge TNS Gallup.

De brukerskapte quizene handler om alt mellom himmel og jord. Den mest populære quizen «Hva er din mentale alder?» har i skrivende stund blitt tatt over 1.7 millioner ganger, mens en respektabel andreplass går til «Hva bør du hete?» som er tatt over 1.1 millioner ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer