Anmeldelse: Melodi Grand Prix på NRK 1

Kiim til finalen

Kim Rune Hagen (30) gikk videre til Grand Prix-finalen fra fjerde delfinale.

TIL FINALEN: Kiim - Kim Rune Hagen - fikk gullbillett til finalen i Melodi Grand Prix om to uker. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK
TIL FINALEN: Kiim - Kim Rune Hagen - fikk gullbillett til finalen i Melodi Grand Prix om to uker. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Kim Rune Hagen - eller Kiim - tok den nest siste finaleplassen i Melodi Grand Prix etter den fjerde delfinalen på NRK i kveld.

Seks artister slår følge med seks forhåndskvalifiserte artister til finalen. Til sammen 26 sanger deltar i år, og det er det høyeste antallet i konkurransens historie. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

Marianne Pentha & Mikkel Gaup: «Pages» (Vanessa Liftig, Robin Lynch, Marianne Pentha og Mikkel Gaup)

Årets andre Grand Prix-bidrag med joik, og det på Samefolkets dag! Og hvorfor ikke, joiken har sterke tradisjoner i konkurransen tilbake til «Samiid Ædnan» i 1980!

Marianne Pentha (40) og Mikkel Gaup (53) har en litt annen tilnærming enn Keiino. Her ligger joiken som et kledelig bakteppe, eller som «kakepynt». Du kan si at den driver låten framover, men det er Penthas stemme som har hovedrollen. Pentha, med bakgrunn som «The Voice»-deltaker og fra den samiske gruppa Ánnásuolo, har kjent skuespiller og joiker Gaup fra Alta hele livet. «Pages» ble visstnok påbegynt allerede i 2017.

Pentha starter riktignok litt nervøst, men tar seg inn - og når de store høyder mot slutten. Det er et medrivende driv i sangen hele veien, som gjør seg enda bedre live. Kanskje det blir noen ekstrastemmer akkurat i kveld?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer