Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Cupfinale-låtene 2016

KIL vs RBK: Hvem stikker av med cuplåtgullet?

Vi anmelder cupfinale-låtene.

Dag Ingebrigtsen under en opptreden i Telenor Arena. Foto: Scanpix
Dag Ingebrigtsen under en opptreden i Telenor Arena. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På søndag er det duket for cupfinale på Ullevaal. Finalegrossistene, Rosenborg, møter Kongsvinger fra hedmarksskogene. Det betyr at det skal jubles, heies og ikke minst skrålesynges til skreddersydde cupfinalelåter. Vi har testet brukervennligheten til de ulike langenes kampsanger.

Dag Ingebrigtsen & Torstein Flakne: «Når Troillongan tar kongen i hånda»

Like sikkert som at Rosenborg er i cupfinalen (note: De har rasket med seg trofeet ti ganger), har bysbarna og sertifiserte trønderrockere, Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne, skrevet sang.

Denne gangen handler det om ei jente som lærte seg å si «Rosenborg» før hun kunne gå og har stått last og brast med sine helter siden hun ble født i 1989.

«Når Troillongan tar kongen i hånda» er en standard kraftballade hvor modulasjonen kommer på riktig sted og gitarsoloen er like selvfølgelig som akkordrekka i bunn.

Det er Queen-pompøst og heroisk på akkurat samme vis som vi har hørt hundre og ørti ganger før. Hashtag #traust

Blodrødt: «Når matta blir skog»

Egentlig har KIL flesket til med en hel cupfinaleplate med diverse travere i ny og gammel tapning, men siden Blodrødt leverer ferskvare allerede på spor to, har vi valgt å konsentrere oss om dem.

Om RBK er institusjonen, så er KIL opprøret mot det etablerte. Blodrødt består blant annet av folk fra The Dogs, Backstreet Girls og Ronny Pøbel. Slikt blir det spetakkel av og det trenger man om man skal komme i form til kamp. Er det noen som kan tregreps-rock'n'roll, så er det dette ekspertpanelet her.

«Når matta blir skog» koster avgårde og knuser refrenget inn i nettet kun 20 sekunder etter avspark. Som seg hør og bør om det skal bli stemning på tribunen.

Gjengen leverer rene ord for penga: «Og når det regner hedmarksblod oh-oh / vi spiller 4 - 4 - 2 oh - oh». Ingenting å si på hverken kampvilje eller de lyriske ferdighetene der, altså.

Da gjenstår det å se om KIL klarer å toppe dagen de parkerte Juventus med 1 - 1 i 1993, eller om Rosenborg klatrer enda et trinn på suverenitetsstigen. Om det blir punken eller det institusjonelle som trekker det lengste strået på Ullevaal-matta på søndag. Måtte den beste vinne!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!