Kiler fnisemusklene og vekker raseriet

Anmeldelse: «The Big Short».

TERNINGKAST FEM: De får deg til å fnise, og de gjør deg klokere. Og fordi de gjør deg klokere, gjør de deg sintere, skriver Dagbladets anmelder.
TERNINGKAST FEM: De får deg til å fnise, og de gjør deg klokere. Og fordi de gjør deg klokere, gjør de deg sintere, skriver Dagbladets anmelder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: De småskrullete geniene gjør atter sin inntogsmarsj. Igjen får noen av verdens vakreste menn, her Ryan Gosling, Brad Pitt og Christian Bale, muligheten til å trekke i utvasket t-skjorte og tvilsomt ansiktshår.

Det gjør de så det synger i «The Big Short», som føles litt som å bli vist en informasjonsvideo på en nattklubb. Dette er noe som er lett og se, men tungt å svelge, en munter underholdningsfilm som gjør deg rimelig rasende: Finansnæringens selvgode og sorgløse polka mot avgrunnen i 2008, og det lille knippet av eksentrikere som skjønte hva som var i emning fordi de gjorde det ingen andre gjorde: Viet timer, dager, logikk og hard kunnskap til å sette seg inn i sakene.  De gale De er Michael Burry (Bale), den keitete fondsforvalteren med glassøye som er brennsikker på at det eneste logiske å gjøre er å vedde mot bærebjelken i den amerikanske økonomien; Vennett (Gosling), en nøttebrun bankmann med clairolsvart hår og klysebryteren konstant på elleve, som får nyss i Burrys planer og henvender seg til investeringsfirmaet til den notorisk rasende Mark Baum (Steve Carell), en pessimist med en familietragedie i fortiden som har lettere enn gjennomsnittet for å tro det verste; og Ben Rickert (Brad Pitt), en desillusjonert finansmann som har trukket seg tilbake til Colorado og sparer til en verden er pengene vil være borte og økonomien vil være basert på økologiske frø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer