Kilt bak platespillerne?

Dj Q er en skotsk eksportartikkel av housemusikk. For uten å snurre andres plater, gir han nemlig ut plater selv. I kveld spiller han i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Paul Flynn, aka Dj Q, er en av de kjente platesnurrerne i Glasgows houseklubbmiljø. Han seiler motstrøms på den europeiske klubb-bølgen, og er særlig influert av den amerikanske housen fra Chicago og Detroit, med en blanding av house, techno, disko, jazz og funk.

Med musikk i brytningspunktet mellom house og techno, har han etterhvert blitt anerkjent og spilt av djs som Derrick May, Carl Craig og Derrick Carter.

Tidligere i år slapp han en ny 12-tommer på plateselskapet Filter. "Hidden Agenda" er en smakebit på et kommende album, og beskrives av plateselskapet som minimalistisk og hypnotisk disko-house. Han har tidligere gitt ut albumene "Face The Music" (1997) og "Twentyfour7even" (2000), i tillegg til en rekke 12-tommere og bidrag til samleskiver.

Dj Q gjester g-Ha på Skansen i kveld. Også i morgen blir det besøk fra Skottland. Da kommer Kevin McKay fra labelen Glasgow Underground.

Du kan lese mer om Dj Q på sidene til plateselskapet Filter. Her finnes det også lydfiler for de med Realplayer. Du kan også lese anmeldelsen av albumene Face The Music og Twentyfour7even i det britiske "Q Magazine".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer