Kilt bak platespillerne?

Dj Q er en skotsk eksportartikkel av housemusikk. For uten å snurre andres plater, gir han nemlig ut plater selv. I kveld spiller han i Oslo.

Paul Flynn, aka Dj Q, er en av de kjente platesnurrerne i Glasgows houseklubbmiljø. Han seiler motstrøms på den europeiske klubb-bølgen, og er særlig influert av den amerikanske housen fra Chicago og Detroit, med en blanding av house, techno, disko, jazz og funk.

Med musikk i brytningspunktet mellom house og techno, har han etterhvert blitt anerkjent og spilt av djs som Derrick May, Carl Craig og Derrick Carter.

Tidligere i år slapp han en ny 12-tommer på plateselskapet Filter. "Hidden Agenda" er en smakebit på et kommende album, og beskrives av plateselskapet som minimalistisk og hypnotisk disko-house. Han har tidligere gitt ut albumene "Face The Music" (1997) og "Twentyfour7even" (2000), i tillegg til en rekke 12-tommere og bidrag til samleskiver.

Dj Q gjester g-Ha på Skansen i kveld. Også i morgen blir det besøk fra Skottland. Da kommer Kevin McKay fra labelen Glasgow Underground.

Du kan lese mer om Dj Q på sidene til plateselskapet Filter. Her finnes det også lydfiler for de med Realplayer. Du kan også lese anmeldelsen av albumene Face The Music og Twentyfour7even i det britiske "Q Magazine".