Kim Basinger som Eminems mamma

LOS ANGELES (Dagbladet): Eminems film «8 Mile» er ennå ikke ferdig klippet, men Dagbladet kan vise deg de første bildene fra filmen hvor Kim Basinger spiller rapperens mamma.

Rapperen understreker at filmen ikke er selvbiografisk, men bildene og opplysningene som har lekket ut, minner mye om Eminems liv - i alle fall sett fra hans synsvinkel.

Intrigene han har hatt med mange av sine nærmeste, synes å være på plass. Det er også advokatene hans, som var blant dem som ble takket mest da Eminem mottok fire priser under MTV Video Music Awards natt til fredag.

Provoserer

Også da greide han å provosere: Han viste fingeren til Moby, men møtte buing fra publikum da han skjelte ham ut.

Det er knyttet mest spenning til hvordan rollefiguren til Kim Basinger, som spiller rapperens mamma, vil være i filmen.

Avviser forhold

De to skal ha et langt bedre forhold enn hva Marshall Bruce Mathers III har til sin virkelige mor. Flere har koplet de to som et par, men det er lattermildt avvist av begge.

Arbeidstittelen på filmen har vært både «Fight Music» og «Fight Song», men filmen vil få tittelen «8 Mile». Det kalles den 13 kilometer lange gata som er grensa mellom den svarte og hvite bydelen i Detroit. Det var her han møtte rappmusikken - og oppdaget sitt eget talent.

Symbol på rapp

Eminem har tidligere spilt inn videoen «The Way I Am» i dette området, som nå er blitt et symbol på rapp. Etter at filmen har hatt premiere i USA 8. november, vil gata trolig bli en ny turistattraksjon for rappfans. Filmen kommer til Norge til vinteren.

Hovedpersonen i filmen, Jimmy Smith jr. - som tolkes av Eminem - er en blakk industriarbeider i Detroit som oppdager sitt talent som rappmusiker. Etter hvert rapper han seg inn hos en hel generasjon.

Brittany Murphy spiller Eminems kjæreste i filmen, mens Curtis Hanson står bak regien. Han har filmer som «Hånden som rører vuggen», «Wonder Boys» og «LA konfidensielt» på samvittigheten.

Hanson ga Eminem en rekke filmer som han ville han skulle se på før innspillingen, deriblant «Midnight Cowboy» og «Mean Streets». Om «8 Mile» når opp til anklene på disse filmene, gjenstår å se. Men forventningene til filmen er høye.

SNART PÅ FILM: Eminems mange kontroverser når også filmlerretet i vinter. Men Eminem hevder at hans debutfilm «8 Mile» ikke er selvbiografisk. Dermed styrer han vel unna nye søksmål fra sin mor, som blir portrettert av Kim Basinger i filmen.