Kim Kashkashian, Randi Stene, Håvard Gimse m.fl.

Kammermusikk av ypperste slag, hele konserten gjennom

Oslo kammermusikk festival Universitetets aula KONSERT: Stort nærmere en supergruppe enn klaverkvintetten som avsluttet Oslo Kammermusikk Festivals konsert i Universitetets Aulai går kveld, kommer du ikke.Arve Tellefsen, Atle Sponberg, Kim Kashkashian, Jan-Erik Gustafsson og Håvard Gimse spilte Dvoraks opus 81. Og som de spilte, i musikk breddfull av liv!

Det sydet og kokte, glitret og skinte av spillet som uanstrengt fulgte Dvorak fra det inderlige til det virtuose, fra det mest intime av det intime til det boblende utadvendte.

Og for en konsert det var avslutning på!

Kim Kashkashian på bratsj var på en måte gjennomgangsfiguren, og slo an tonen allerede i åpningsverket sammen med Gimse på klaver, Brahms Sonate opus 120/2. Kashkashian fulgte hver minste vending i Brahms melodinje, ekspressiv som få, på et stadium i Brahms livsverk der hvert melodiske innfall klinger som en nådegave. Og Gimse fulgte opp, med en rik klaversats som han håndterte med den eventyrlige evnen til subtile klang og rytmeskiftninger som får musikken til å bølge, og som har blitt så spesiell, nettopp ved Gimses klaverspill.

Så inntok Randi Stene podiet, først sammen med Kashkashian og Gimse i Brahms, fulgt opp av Dvoraks «Sigøynermelodier» med Stene og Gimse.

Stene satte sitt preg på musikken med flott foredrag og overbevisende innlevelse, en skikkelig sceneprestasjon i det lille format, men musikalsk slått opp i stort, en og annen gang nesten over grensen til for stort et vibrato.

Men for en musikalsk overbevisningskraft!