Kim Kreativ

Han liker visst å overraske, Kim Hiorthøy. Prisbelønt bokillustratør, trendy programleder og nå dj! Hva finner han på neste gang? I kveld har du en sjelden sjanse til å oppleve mannen live.

Han har tegnet plakatene til Cinematekets filmprogram i en årrekke. Han har illustrert og fått pris for Kurt-bøkene til Erlend Loe. Han var programleder i U på nittitallet. Han har laget film, musikkvideo og platecover. Og i høst kom han ut med sin første dj-plate «Hei» til gode kritikker. Den unge mannen er så visst en moderne multikunstner.

Han spilte for plateselskapet sitt Smalltown Supersound på Blå siste helg. Men ellers er oppmøtet på klubbkonseptet «Surrel Estate» på So What hans første live dj-kveld. «Introspektiv, abstrakt og lunefull - Hiorthøy fungerer like godt på plate som på bokomslag», sa Dagbladets anmelder Thomas Strzelecki om høstens skive «Hei». Og ga den en femmer. Hiorthøys elektroniske dj-musikk beskrives som leken, eksperimentell og original. Plata skal lanseres i utlandet i løpet av januar og februar, og det britiske magasinet «The Wire» har allerede trykt en artikkel om Hiorthøys musikk og design i januarnummeret.

Nysgjerrig? Du kan høre musikken hans på So What! i kveld uten å betale en krone for det. Det er nemlig gratis. Mannen har visst problemer både med å ta seg betalt og å la seg intervjue. Etter seks års brånekt ga han noe som lignet et intervju i høst, rett før plateslippet. Du kan lese intervjuet Kims lek her.