Kim slaktes for selfie-bok

Gir ut bok med sine ustanselige selfies, og kaller den passende nok «Selfish» - som altså betyr «egoistisk».

LANSERTE BOK: Kim Kardashian fotografert i bokhandelen der hun mandag signerte selfieboken sin, kalt «Selfish». Foto: Reuters / Scanpix
LANSERTE BOK: Kim Kardashian fotografert i bokhandelen der hun mandag signerte selfieboken sin, kalt «Selfish». Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selvopptatt er muligens et bedre uttrykk, men all den armlengdes egenfotograferingen har tross alt ført Kim Kardashian hele veien til kjendistoppen.

På Instagram har hun 31,6 millioner følgere, som blant annet fikk det første glimtet av datteren North, som hun har med Kanye West. Nå har fru West samlet høydepunktene, og gir blant annet til beste en hel serie med «intime bilder» — iblandet doser med motegallaer og kvelder på byen.

Ifølge forlaget Rizzoli, som slapp boken mandag, er mange av blinkskuddene aldri tidligere publisert.

Men bokanmelderne er ikke like begeistret. «Kim Kardashian har ikke kommet for å rose fotoboken, men for å begrave den», skriver The Guardians anmelder Jonathan Jones. Han kaller den «et slag i ansiktet for alle som noensinne har siktet med et kamera med forhåpninger om å bli den nye Henri Cartier-Bresson eller Don McCullin».

Riktignok gir ikke avisens kritiker - for øvrig tidligere jurymedlem i Turnerprisen, BBC-programleder og kjent for sine noe kontroversielle kunstanmeldelser - Kardashian hele skylden alene.

Han mener selfien markerer enden på en æra der folk trodde fotografier kunne være raffinerte kunstverk: «Selfish» er den endelige gravsteinen på den estetiske villfarelsen», heter det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer