Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kim Wilson

En fest av en tradisjonell bluesplate fra T-Birds-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fabulous Thunderbirds' vokalist og munnspiller Kim Wilson søkte tilbake til bluesrøttene med soloplata «My Blues». Fire år seinere har han valgt scenen som et naturlig «studio», og gir ut en liveplate med materiale han stort sett ikke har spilt inn før. Det er blitt en 74 minutter lang bluesfest uten dødpunkter, med glitrende vokal og munnspill fra Wilson selv og to sett backingband med Larry Taylor (bass) og Richard Innes (trommer) som fast stamme og Rusty Zinn og Billy Flynn som ett av to blendende gitarpar.

Det formelig ryker av «harpa» til Wilson. Stort svartere enn dette får du ikke blues fra hvite musikere. Musikerne jobber som team og faller aldri for fristelsen til å stole på rutinen. Bluesen formidles med en innlevelse og sjel du sjelden hører - kanskje nettopp fordi det er live. Det slår ikke å være der, men skrur du opp lyden er det jaggu ikke mye om å gjøre ...

Hele Norges coronakart