Du leser nå Dagbladet Pluss

OL i Pyeongchang

Kims hær inntar Sør-Korea

Kim Jong-un sender sin hær til OL i Pyeongchang. «Hæren av skjønnheter» skal ikke sprenge bomber, men utøve myk makt.

GLANSBILDET: Kims «Hær av skjønnheter». Her i Sør-Korea i et propaganda-show fra 2005. Helt til Høyre Kims kone, Ri Sol-Ju Foto: AFP/ NTB Scanpix
GLANSBILDET: Kims «Hær av skjønnheter». Her i Sør-Korea i et propaganda-show fra 2005. Helt til Høyre Kims kone, Ri Sol-Ju Foto: AFP/ NTB ScanpixVis mer
Kommentar

De er unge. De ar vakre. De er kvinner. De er fra de beste familier, som gjør at de har kontakter til å komme inn på de beste universiteter, der de så rekrutteres fra. De er Nord-Koreas privilegerte, som har spesialisert seg på det kanskje mest amerikanske av alt i grenselandet mellom show-business og sport, nemlig cheerleading. Og de er ansett for å være 100 prosent lojale mot regimet, og mot Kim Jong-un personlig. Den 230 kvinner store truppen, populært, og totalt usjenert, kalt «Hæren av skjønnheter», har en jobb å gjøre under OL i Sør-Korea. Det er å være verdens beste publikum.

Arbeidet for å synliggjøre Nord-Koreas deltakelse i OL om tre uker har skutt fart denne uka, etter at det ble klart at de to militære erkefiendene også vil gå sammen under felles flagg under åpningsseremonien 9. februar. Det diskuteres om den rundt 500 personer store delegasjonen fra nord skal gå gjennom den demilitariserte sonen mellom nord og sør, som en symbolsk gest, som om verdens mest militariserte grense plutselig var borte. Nord-Korea vil sende utøvere, ledere, sikkerhetsfolk, journalister, og altså «Hæren av skjønnheter».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.