Kina bruker millioner på Bruce Lee-serie

Lager 40 episoder om kung fu-legenden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I flere av filmene hans spilte Bruce Lee helten som forsvarte kinesere fra fiender utenfra. Resultatet ble en legendestatus som bare har vokst i de 34 årene som har gått siden skuespillerens død.

Nå har den statlige kinesiske tv-kanalen China Central Television bestemt seg for å hedre skuespilleren med en tv-serie i 40 deler.

Innspillingen startet nylig i byen Shunde i Guandong-provinsen sør i Kina, skriver nyhetsbyrået AP.

Det var her Lee, som ble født i San Francisco, hadde sine røtter. Kung fu-helten døde i 1973, 32 år gammel, men rakk å være med i over 25 filmer.

Chen Guokun (som blant annet hadde en rolle i «Kung Fu Hustle») skal spille Lee.

- Jeg er nervøs og spent, men jeg vil gjøre mitt beste, sier Guokun ifølge AP.

TV-serien skal være klar i 2008, i god tid før Bejing-OL i august. Serien er ment å promotere kinesisk kulturhistorie før idrettsarrangementet.

Myndighetene håper også at regissør John Woos kommende storfilm «The Battle of Red Cliff» skal bli klar før OL. Filmen er den dyreste asiatiske filmen noensinne, og handler om et berømt kinesisk slag i år 208.

<strong><b>LEGENDARISK:</strong></b> Bruce Lee er mannen som skal fronte Kinas kulturhistorie før Bejing-OL. Foto: SCANPIX/AP
LEGENDARISK: Bruce Lee er mannen som skal fronte Kinas kulturhistorie før Bejing-OL. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
SKAL SPILLE LEE: Chen Guokun, også kjent under navnet Chan Kwok-Kwan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer