Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kina forbyr fotballspill

50 spill skadelig for barnas «gode miljø».

(Dagbladet.no): Kina har innført et forbud mot 50 dataspill. Blant disse finner du «The Sims 2», «FIFA 2005», «Age of Mythology: The Titans», «Painkiller: Battle out of Hell», «Battlefield Vietnam» og selvfølgelig «Manhunt», melder The Register.

Riktignok skal aksjonen mot spillet i første gang praktisk rettes mot piratkopierte versjoner av spillene, men i bunn av forbudet ligger andre grunner enn de kommersielle og opphavsrettslige.

Kina har nylig innført en strengere linje mot ufinhet (spesielt av pornografisk art), samt at de overvåker flere medieformer i økende art. Det er derfor lite trolig at selv lovlige kopier av spillene vil kunne selges i landet.

Ifølge The Register er Kina spesielt interessert i å luke ut innhold som kan ha en «uheldig påvirking» på kinesisk ungdom. Lokale myndigheter i Beijing sørger nå for at spillselgere skal overvåkes, og at de vil bli hardt straffet om de selger noen av de femti titlene.

Tidligere har Kina forbydd en rekke spill, blant annet «Football Manager 2005», som listet opp Tibet, Taiwan og Hong Kong som selvstendige land.

SKADELIG? Kina mener at «FIFA 2005» er blant femti spill som barn og ungdom bør skjermes mot.