Kina forbyr playback

Etter OL-skandale.

(Dagbladet.no): Kinesiske OL-arrangører måtte tåle sterke reaksjoner etter at det ble kjent at den lille jenta som sang under OL-åpningen bare mimet.

Stemmen tilhørte egentlig Yang Peiyi (7). Men kinesiske myndigheter skal ha vært av den oppfatning at hun var både lubben og hadde for skeive tenner til å vises fram under åpningsseremonien.


Kritikken var hard og interessen stor fra de mange internasjonale mediene som fulgte Beijing-OL, og saken ble en flau affære for både myndigheter og arrangører. Nå har Kina tatt kritikken til etterretning, og vil forby playback. All playback, faktisk.


Ifølge et nytt lovforslag får ikke kinesiske artister lenger lov til å fake når de opptrer. Kulturdepartementet i Kina skriver på hjemmesiden sin at de vil forby artister å bruke ferdiginnspilt musikk og sang til å lure publikum. Det melder det amerikanske bransjebladet Variety.


Artister som bryter forbudet, vil bli hengt ut offentlig som juksemakere. Og dersom jukset gjentar seg, risikerer de å miste tillatelsen til å opptre.


Kulturdepartemente vil kreve at alle konsertarrangører stiller med egne folk som har ansvaret for å hindre at playback finner sted.