Kina trekker film på grunn av spredning på nettet

Kina har trukket en film som allerede var kraftig kuttet - på grunn av massespredning på nettet og det myndighetene anser som upassende reklame

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Lost in Beijing» handler om en voldtekt på en kvinnelig massør og hennes påfølgende graviditet, og er allerede lansert på dvd og kino.

Regissør Li Yu sier han allerede har kuttet eksplisitte sexscener, samt en birollekarakter i form av en prostituert, for å tilfredsstille de kinesiske myndighetene. Også bilder av skitne gater, gambling og Beijings Tiananmen-plass - der militæret i 1989 slo ned en demonstrasjon for demokrati - er klippet vekk.

Men i dag melder AP at de kinesiske myndighetene anklager filmskaperne for å spre pornografiske scener fra filmen over internett og dvd for å promotere filmen. Ifølge det statlige kontoret for kinesisk nyhetsservice skal spredningen ha skjedd i går.

- Vi er ofrene

De mener også at filmen ble promotert med «usunne, upassende» reklamer. Ifølge produsent Fang Li sikter de med dette til teksten «indulgent body, lost soul» - noe sånt som «tøylesløs kropp, fortapt sjel» - som er trykket på filmplakatene.

Fang benekter at han har publisert filmen ulovlig.

- Hvorfor skulle jeg gi bort filmen til pirater og dermed skade min egen film? Vi er ofrene for piratvirksomhet, sier han til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer