Kind of Bergen

Mens andre sover, fyller noen kropp og sjel med kriblende toner i kveldingen. Det er tid for Nattjazz i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nattjazzen i Bergen er tilbake igjen, med et program jazza vestlendinger og vestlandsfarere bare kan glede seg til. Det blir selvfølgelig mye jazz, men også artister som hører hjemme i popkategorien, har fått plass på programmet.

Norske trekkplastre er kjente navn som Beady Belle, Bugge Wesseltoft, Anja Garbarek, Bertine Zetlitz, Morten Abel og Come Shine.

Internasjonale navn er blant andre Dewey Redman (som har deltatt i flere kjente jazzsammensetninger opp gjennom tidene), Trompetist Palle Mikkelborg (årets vinner av Nordisk Råds Musikkpris), Cindy Blackman (Lenny Kravitz\' trommis med eget band) og amerikanske Venus Brown (som egentlig var trekkplaster til Ole Blues-festivalen, men måtte utsette Europa-turnéen til nå).

Fra Frankrike kommer ingen ringere en Blue Notes storsatsing St. Germain. Hans musikk er en fusjon mellom jazz og klubbmusikk, og kan absolutt anbefales. Klubbkvelder blir det også med Elektra, hvor de norske futtkometene Xploding Plastix og britiske Attica Blues fra MoWax-labelen er noen av attraksjonene bak platespillerne.

Og her har du hele programmet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer