«Kine i sandkassen» truer med rettssak

TRONDHEIM (Dagbladet): Husker du Kine Aune fra «Kine i sandkassen» på barne-tv? Nå har den blide damen havnet i nabokrangel med Røros kommune. Og hun truer med søksmål.

Før årets premiere på musikkspillet «Det brinner en eld» er det full fyr på Røros: Filmkunstneren Kine Aune truer med erstatningssøksmål hvis ikke utespillet flyttes til et annet sted i byen.

Den neste oppsettinga av «Det brinner en Eld» kan bli i rettssalen, skriver Arbeidets Rett. Kine Aune er nærmeste nabo til «scenen», der musikalen «Det brinner en Eld» settes opp, i år fra 2. til 11. august.

Allerede i 1998 varslet Kine Aune at hun var lei av bråk og kaos rundt huset hennes i Bergstaden. Nå har hun kontaktet advokat i et forsøk på slukke «Elden» i bakgården sin, skriver lokalavisa.

I et brev advokaten hennes, Stein A. Storeng, har sendt kommunen, heter det at Aune anser «støy og høyt lydnivå» som et «uakseptabelt overgrep mot den private eiendomsrett».

Hvert år er det aktivitet med varighet over flere måneder ved Kine Aunes eiendom som ligger inne på området som brukes under framføringa av musikalen.

«Dersom hun ikke får skriftlig bekreftelse på at inneværende sesong er den siste på dette stedet, vil det bli fremmet krav om erstatning og saken vil bli vurdert brakt inn for domstolene (...) Det som kanskje er mest alvorlig er tap av livskvalitet. Det er alvorlig når Kine Aune må fraflytte sin egen eiendom mens «Elden» pågår», skriver Kine Aunes advokat til Røros kommune.

Kine Aune ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter overfor Arbeidets Rett at hun heller ikke i år klarer å bo et steinkast fra spillplassen.

Hun flytter før forestillingene, og får derfor heller ikke med seg de varslede «flammende fredsappeller» av bl.a. Thorvald Stoltenberg og Reiulf Steen.

«Det brinner en Eld» er en rockemusikal om den svenske invasjonen i Trøndelag i 1718. Rørosingene har som ambisjon at stykket skal bli like godt kjent som Olsokspelet på Stiklestad.

Den dramatiske historien handler om krigens vanvidd. Stykket ble skrevet for over tjue år siden, da Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug ble inspirert av Lloyd Webber-suksessen «Jesus Christ Superstar».

LEI AV STØY: Kine Aune er lei av bråk og kaos rundt huset hennes i forbindelse med musikalen «Det brinner en eld».Foto: MIMSY MØLLER/Dagsavisen