Kine synger om kjæresten

Kine er blant favorittene i kveldens Melodi Grand Prix.

- Vi møttes, vi rappa, og vi fant tonen, sier Kine (17). I kveld synger hun om sitt forhold til kjæresten Mulindwa «Multi» Rubasha (21) i Grand Prix. Til sommeren gir det unge artistparet ut plate sammen.

- Vi rappa sammen, og merket fort at det var «noe» i lufta. Han rappet hjertet mitt, ler Kine etter gårsdagens gjennomkjøring i Studio 1 på Marienlyst.

Den unge sangeren har allerede en lang platekarriere bak seg: Med faren Willy Ludvigsen som manager har hun solgt over 100000 eksemplarer av sine fem album, som barnestjerne. Nå er hun snart voksen.

- «Wings of Love» handler om meg og Multi. Når pappa og Kenneth Eriksen skrev sangen, brukte de kjærligheten mellom oss som inspirasjon. Det gjør det lettere for meg å leve meg inn i teksten, forklarer Kine Ludvigsen.

På turné

- Jeg kjenner meg igjen i sangen... Den forelska følelsen, den er herlig, smiler kjæresten Mulindwa Rubasha.

Han hadde kjent Kine i to år da det plutselig slo gnister mellom dem for et års tid tilbake. De har gått sammen på turnélinja Team Action on the road ved Hedmarktoppen folkehøgskole, som reiser landet rundt og underholder. Over 130 skoleforestillinger har det blitt. Men i kveld står Kine alene på Grand Prix-scenen, som Dagbladets favoritt.

Sarajevo-single

- Jeg er fortsatt den lille, ler Kine, som har vært artist i nesten hele sitt liv. Hamar-jenta, som nå går på Stange videregående skole, er mest kjent for sangen «Sarajevo». Singelen ble laget for Lillehammer Olympic Aid sammen med Geirr Lystrup, med en Kine som da var ti år gammel.

Kjempekult

- Nå har du omsider lagt «Sarajevo-Kine» bak deg, er du ikke redd for å bli «GP-Kine» resten av karrieren?

- Hehe, nei. Jeg er ikke flau over det jeg har gjort tidligere, og synes det er kjempekult å få være med i Grand Prix, det blir en viktig erfaring. Drømmen er jo å kunne leve av musikken, jeg har aldri tenkt på noe annet yrke, sier Kine.

I London

I fjor var hun i London og spilte inn singelen «Havin' a Good Time» som ble en mindre radiohit her i landet. Produsent var Defoe, en mann med artister som Lenny Kravitz og All Saints på merittlista. Nå vil Kine tilbake i rampelyset som Norges svar på idolet Lauryn Hill. Håret er allerede på plass.

- Jeg lager en salig blanding av disco, r'n'b og pop. Til sommeren kommer jeg med nytt album. Jeg og Multi har skrevet flere sanger sammen, og han skal også rappe på plata. Jeg rapper litt jeg også - så kanskje blir det en duett?

magnus.ronningen@dagbladet.no

Se video-intervjuer og hør Marius Hoff synge «She's my baby» her!

ARTISTPAR: Kine Ludvigsen (17) er GP-favoritt i kveld, og gir ut plate til sommeren sammen med kjæresten Multi (21).