Instagram:

Kines puppekunst sensurert: - Uheldig

Kine Andersen har solgt kunst til både Nike og Gucci. Men Instagram mener motivene av pupper og hårete ben blir i meste laget.

SENSUR: Kine Andersens kunst ble for sterk kost for Instagram. Hun ble utestengt i tre uker fordi bildene viste nakne bryst. Foto: Anne-Lill Aas.
SENSUR: Kine Andersens kunst ble for sterk kost for Instagram. Hun ble utestengt i tre uker fordi bildene viste nakne bryst. Foto: Anne-Lill Aas. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunstneren Kine Andersen fra Porsgrunn har solgt kunst til alle verdenshjørner. De pop art-inspirerte tegningene hennes har tiltrukket seg store kunder som Nike og Gucci, i tillegg skal Andersens bilder pryde veggene i alle frisørsalongene til Cutters, i hele Norden.

- Alle jobbene mine har kommet gjennom Instagram. Jeg startet da jeg flyttet til Oslo for 12 år siden, og etter det har det bare balla på seg, sier Andersen til Dagbladet.

Motivene inneholder ofte nakne bryst, og hårete kvinneben. Nike i Kina ønsket seg illustrasjoner av kvinner med hår under armene, og Andersen har solgt kunst til kunder i det konservative Saudi-Arabia. Men for én aktør ble bildene for sterk kost, nemlig Instagram.

- Etter at jeg hadde fått over 2000 følgere, begynte Instagram å sensurere bildene mine. Det var bilder som inneholdt nakenhet, men også hårete armhuler og ben. Jeg synes det er veldig snedig, spesielt når Kina synes det er greit, sier Andersen og ler.

Det var Telemarksavisen som først omtalte saken.

Utestengt i tre uker

Andersen lever av å selge kunsten sin på Instagram, og sensureringen kan få økonomiske konsekvenser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer