Kineser-boikott

Tre små kinesere er uønsket av studentene i Bø i Telemark. Årsaken er at sjefkineser Ulf Risnes har skrevet sangen «Bare du og jeg» som skal delta i Melodi Grand Prix. - Bandet er uten troverdighet, sier bookingansvarlig Vidar Skeie i Bø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et av de mest populære studentbandene på 90-tallet er trondheimstrioen Tre små kinesere. For første gang har nå norske studenter slengt døra i ansiktet på bandet.

Ulf Risnes ler av det hele: - Dette kan bare skje i Norge, sier han lett oppgitt.

- Det går nedover med Tre små kinesere. Debuten «365 fri» er fantastisk, men så har det gradvis gått den gale veien.

- Vi i bookinggruppa liker ikke den forrige skiva, «Tro, håp og kjærlighet», og har heller ikke så store forhåpninger til den som kommer til våren, sier Skeie.

- Men hovedårsaken til at vi ikke vil ha Kineserne, er at Ulf Risnes skriver for Grand Prix, sier Skeie som mener at det er uforenelig med å være en troverdig pop/rock-artist.

Et annet faktum som har falt Bø-studentene tungt for brystet, er at Ulf Risnes også har produsert bandet Søsterhjemmets debut-cd «Susa i hodet».

- På vei ut

- Vi liker heller ikke den plata, og mener at Ulf Risnes og Tre små kinesere er på vei ut. Av norske band som Postgirobygget, Trang Fødsel og Kineserne, er det bare deLillos som holder mål.

- Men er du ikke forutinntatt. Ingen har hørt verken GP-låta eller Kinesernes nye plate?

- Jeg har nok kjennskap til Grand Prix. Men jeg skal innrømme at vi er forutinntatte, og vi vil være det. Dessuten er det nok av andre bra rockband.

Ulf Risnes angrer ikke på at han har skrevet en GP-melodi, men verken han eller Tre små kinesere skal framføre den. Produsentene David Eriksen og Kyrre Frizner har også skrevet hver sin GP-låt.

- Merkelig

- Morsomt å bli spurt. Jeg hører aldri på GP-musikk, men det skader jo ikke at sangene blir bedre, sier Risnes.

Bandets agent Trond Fjellmann sier at det er første gang han opplever at studenter sier nei til Kineserne.

- En merkelig begrunnelse, sier Fjellmann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer