Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Kineserne kaller kanskje  Heiberg for "Lille smører"

Men det som er sikker et at Bjørgen kalles for LILLE LØYPE 

KINAMANNEN: Gerhard Heiberg, her sammen med en fan (t.v.), fikk lørdag hedersprisen under Idrettsgallaen. Me,n det han ikke vet, og ei heller vi, er at han også har et meget spesielt kallenavn i Kina. Foto:   Arnt. E. Folvik.
KINAMANNEN: Gerhard Heiberg, her sammen med en fan (t.v.), fikk lørdag hedersprisen under Idrettsgallaen. Me,n det han ikke vet, og ei heller vi, er at han også har et meget spesielt kallenavn i Kina. Foto:   Arnt. E. Folvik. Vis mer
Meninger

Kina satser på vintersport før de i 2022 skal arrangere de olympiske vinterlekene. NRK-korrespondent Peter Svaar hadde derfor i helga et fint innslag som viser hvordan kineserne velger ut unge gutter og jenter som SKAL satse blant annet på langrenn.

En av de kinesiske trenerne sa at de var godt informert om våre norske langrennsløpere, blant annet Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby. Men, hun fortalte også at det er vanskelig for kineserne å uttale de norske navnene og de hadde derfor innført kodenavn, Bjørgen kalles for «Lille løype» og Sundby «Lille kjekkas». Nydelig.

Hva Børge Brendes nye venner kaller resten av våre noble aktører innenfor vintersportens herligheter, nei det vites ikke, men vi kan jo la fantasien smøres med blått og spekulere i vilden sky. Dette med fare for å støte noen selvsagt, men igjen, nei. Ikke etter å ha sett det ekstremt morsomme satireinnslaget fra «Månetoppen barnehage» under Idrettsgallaen lørdag, da er alt lov.

Forresten, kanskje noe av det morsomste vi har sett av norskprodusert humor på aldri så lenge der en av månetoppenes unger så søtt sier det, «Jeg vil en sånn O2-snapper jeg». Mer humor om norsk idrett. Her er det så mye å ta av, tenk bare på alle pampene som kineserne kaller «Store hemmeligheter» og vi vet også, kanskje, at nevnte Brede kalles for «Lille pusling».

Men, tilbake til kinesiske kallenavn på norske helter fra spor og løyper der vi tror, uten å vite selvsagt, at Petter Northug kalles for «Lille fyllekjører», Weng for «Lille tåre», Johaug for «Lille leppe», Bjørndalen for «Gamle sikkel» og vår nye storhopper Tande for «Fandens binding». Alpinistene Jansrud, Kristoffersen og Lund Svindal for henholdsvis «Store fart», «Lille port» og «Super lår».

Da gjenstår det å gratulere vår egen Gerhard Heiberg med idrettens hederspris som han fikk og som viser at hvis du holder på lenge nok med et eller annet her i landet så får alle i Norge en eller annen pris. Om denne var fortjent? Heiberg kalles forresten, i Kina altså, for «Lille smører».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling