Kineserne kaller kanskje  Heiberg for "Lille smører"

Men det som er sikker et at Bjørgen kalles for LILLE LØYPE 

KINAMANNEN: Gerhard Heiberg, her sammen med en fan (t.v.), fikk lørdag hedersprisen under Idrettsgallaen. Me,n det han ikke vet, og ei heller vi, er at han også har et meget spesielt kallenavn i Kina. Foto:   Arnt. E. Folvik.
KINAMANNEN: Gerhard Heiberg, her sammen med en fan (t.v.), fikk lørdag hedersprisen under Idrettsgallaen. Me,n det han ikke vet, og ei heller vi, er at han også har et meget spesielt kallenavn i Kina. Foto:   Arnt. E. Folvik. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kina satser på vintersport før de i 2022 skal arrangere de olympiske vinterlekene. NRK-korrespondent Peter Svaar hadde derfor i helga et fint innslag som viser hvordan kineserne velger ut unge gutter og jenter som SKAL satse blant annet på langrenn.

En av de kinesiske trenerne sa at de var godt informert om våre norske langrennsløpere, blant annet Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby. Men, hun fortalte også at det er vanskelig for kineserne å uttale de norske navnene og de hadde derfor innført kodenavn, Bjørgen kalles for «Lille løype» og Sundby «Lille kjekkas». Nydelig.

Hva Børge Brendes nye venner kaller resten av våre noble aktører innenfor vintersportens herligheter, nei det vites ikke, men vi kan jo la fantasien smøres med blått og spekulere i vilden sky. Dette med fare for å støte noen selvsagt, men igjen, nei. Ikke etter å ha sett det ekstremt morsomme satireinnslaget fra «Månetoppen barnehage» under Idrettsgallaen lørdag, da er alt lov.

Forresten, kanskje noe av det morsomste vi har sett av norskprodusert humor på aldri så lenge der en av månetoppenes unger så søtt sier det, «Jeg vil en sånn O2-snapper jeg». Mer humor om norsk idrett. Her er det så mye å ta av, tenk bare på alle pampene som kineserne kaller «Store hemmeligheter» og vi vet også, kanskje, at nevnte Brede kalles for «Lille pusling».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer