Kinesisk kunstner vil utfordre fastlåst syn på kjønnsroller i hjemlandet

Hylles i utlandet, er kontroversiell i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kinesiske kunstneren Pixy Yijun Liao har satt i gang et prosjekt som vekker internasjonal oppmerksomhet.

Med bilder der hun og kjæresten poserer i småabsurde situasjoner, vil hun utfordre konvensjonelle ideer om kjønnsdynamikk.

- Mine bilder stiller spørsmål ved hva som er normen i heterofile forhold, skriver Liao om fotoserien «Experimental Relationship» på sine hjemmesider.

Inspirert av sitt «unormale» forhold Pixy Yijun Liao startet prosjektet etter hun begynte å date den fem år yngre japanske musikeren, Moro. Hun fikk mye oppmerksomhet for valget av kjæreste, noe som var overraskende, forteller fotografen Dagbladet.

- Da jeg fortalte en mannlig venn i Kina at jeg datet en søt, yngre kjæreste, spurte han meg hvordan jeg kunne velge en kjæreste på samme måte en mann velger kjæreste, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

- Jeg har innsett at forholdet vårt ansees som utenfor normen av mange mennesker. Det er interessant, og problematisk på samme tid. Det inspirerte meg til å gjøre dette prosjektet.

Kontroversielle i eget land Prosjektet har blitt omtalt verden over og har gitt kunstneren anledning til å stille ut på gallerier i Asia, Europa og USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer