Kinesisk Tinder stanser griseprat og halvkåte invitasjoner

«Advarsel: Støtende språkbruk. Denne meldingen kan oppfattes som støtende»

SJEKKEAPP TIL BESVÆR: Kinesiske Tinder har lagt inn en sperre som ber deg tenke deg om dersmo du er i ferd med å sende en slibrig melding til din utvalgte sjekkeobjekt. Foto: NTB Scanpix
SJEKKEAPP TIL BESVÆR: Kinesiske Tinder har lagt inn en sperre som ber deg tenke deg om dersmo du er i ferd med å sende en slibrig melding til din utvalgte sjekkeobjekt. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): På den kinesiske utgaven av Tinder, som kalles Tantan, finnes det nå sikkerhetsmekanismer som skal forhindre griseprat og halvkåte invitasjoner til slibrig sengekos i midtens rike. 

Ifølge nettstedet Quartz har den kinesiske Tinder lagt inn varselmeldinger som dukker opp automatisk etter brukeren har skrevet inn visse ord i Tinder-chatten.

Etter du har skrevet ord som «yuepao» som betyr «møtes for sex», eller «luozhao» som betyr «nakenbilde», dukker meldingen opp og spør deg om du er sikker på at du vil komme med de frekke framstøtene. Trykker brukeren ja, går meldingen gjennom som normalt, men Tinder-sjekkerne i Kina må altså finne seg i en ekstra sikkerhetsanstalt for å få lov til å drive griseprat på den populære sjekkeappen.

«Advarsel: Støtende språkbruk. Denne meldingen kan oppfattes som støtende, vi råder deg til å tenke deg om to ganger før du sender den!» lyder meldinga brukerne sporenstreks få opp på skjermen. 

Til sammen er det 22 kinesiske ord og uttrykk som får sexlampene til å lyse rødt. «Dabaojian», et kinesisk ord for sverd som brukes i seksuelle settinger (du kan jo gjette hva «sverdet» symboliserer) er også på fy-fy lista, sammen med «paoyou» som betyr «pulevenn», på godt norsk. 

Det er heller ikke helt greit å påstå at man er en habil sverdslynger i sengehampen: «Huoer hao» betyr «flink i senga» og er også et uttrykk som Tinder ber deg revurdere, kanskje for å unngå skuffede «paoyou»-partnere i nær framtid. 

ADVARSEL: Her advares de kinesiske Tinder-brukerne. Foto: Larry Salibra.
ADVARSEL: Her advares de kinesiske Tinder-brukerne. Foto: Larry Salibra. Vis mer

Kinesiske myndigheter er kjent for å drive omfattende internettsensur, blant annet er begrepet som «64», med henvisning til opptøyene på Den himmelske freds plass i 1989, forbudt. Dette er likevel første gang det er kjent at kommunistregimet også sensurerer sjekkeapper, her riktignok med en mulighet til å overstyre myndighetens anbefaling om å holde språkbruken på et sømmelig nivå.